A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830651.3179.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Mitropolia Moldovei, sfanta afacere cu succes garantat. Ce profit ametitor a raportat la Finante pentru anul 2014
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-08-2015, ora 11:19

Mitropolia Moldovei, sfanta afacere cu succes garantat. Ce profit ametitor a raportat la Finante pentru anul 2014

Articol de Cristian Amariei
Bilantul contabil recent depus de Mitropolia Moldovei si Bucovinei, cea mai importanta subdiviziune administrativa a Bisericii Ortodoxe Romane, indica cifre economice care starnesc invidia oricarui antreprenor privat autohton.

Mitropolia Moldovei si Bucovinei (MMB) a avut in anul fiscal 2014 venituri totale de 53,6 de milioane de lei, potrivit bilantului depus recent la Fisc, potrivit adevarul.ro. Aceleasi date indica faptul ca cea mai importanta unitate administrativ bisericeasca din subordinea BOR a raportat cheltuieli de 46,6 milioane de lei, de unde rezulta un excedent de 7 milioane de lei.

Oficialii MMB au prevazut venituri de doar 51,7 milioane de lei, iar excedentul real a fost cu 1,7 milioane de lei mai mare decat cel anticipat in acte.

De altfel, depasirea previziunilor economice este o situatie intalnita frecvent in rapoartele fiscale ale MMB depuse din 2009 si pana in prezent. Veniturile totale sunt mai mari cu aproape 3 milioane de lei comparativ cu 2013, iar excendentul este mai ridicat cu aproape 1 milion de lei.

Un detaliu interesant al raportului financiar este acela ca excedentul provine din activitatile fara scop patrimonial (donatii, asistenta sociala etc.) si nu din activitatea economica (tipariri de carte, vanzari de obiecte religioase, agricultura).
Din 2008, anul de debut al crizei financiare si cel in care la conducerea MMB a fost instalat Inalpreasfintitul Teofan, institutia a depasit la fiecare raportare prevederile legate de profit.

Continuarea aici.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii