A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661903.1682.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Misterul tragediei din Apuseni, la un pas de a fi descifrat. Concluziile oficiale
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-10-2015, ora 12:01

Misterul tragediei din Apuseni, la un pas de a fi descifrat. Concluziile oficiale

Articol de Madalina Irimia
La aproape doi ani de la teribilul accident din Apuseni, astazi vor fi scoase la lumina rezultatele expertizei tehnice ale prabusirii aeronavei in care Adrian Iovan si studenta Aura Ion si-au gasit sfarsitul. Motoarele au fost cercetate de specialisti din Statele Unite, iar rezultatul a aratat ca acestea functionau in parametri optimi. in raportul preliminar facut public la inceputul acestui an, conditiile meteorologice au fost considerate drept cel mai important factor care a dus la prabusirea avionului.

20 ianuarie 2014, putin inainte de ora 16. Chirurgul Radu Zamfir anunta la 112 ca s-a prabusit cu avionul in munti, iar la bord se afla sapte persoane: o echipa medicala, pilotul si copilotul. Aparatul de zbor decolase de la Bucuresti si se indrepta spre Oradea, unde medicii urmau sa preleveze mai multe organe pentru transplant. Aeronava s-a prabusit in muntii Apuseni, intr-o zona greu accesibila. Vreme de sase ore, autoritatile si-au dat cu stangul in dreptul in incercarea de a localiza epava. Au fost ore de cosmar pentru oamenii din avionul prabusit. Afara era un frig cumplit, iar vietile lor atarnau de un fir de par. Pana la urma, localnicii au ajuns primii la locul tragediei. Pentru pilotul Adrian Iovan si pentru studenta Aurelia Ion a fost insa prea tarziu...

Aura Ion a fost gasita cu lacrimile inghetate pe fata, iar Adrian Iovan a murit asa cum a trait: cu mana pe mansa.

Imediat dupa tragedie, s-a deschis un dosar penal pentru faptele de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si neglijenta in serviciu, dar si pentru neluarea si nerespectarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca. in urma tragediei, directorul general al ROMATSA, ministrul de Interne Radu Stroe si seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta au demisionat din functii.

La Parchetul General au fost citati si fostii ministrii Radu Stroe si Ramona Manescu. Familiile indurerare inca isi plang rudele, iar vinovatii inca nu au fost trasi la raspundere. Un raport preliminar facut public, la inceputul anului, de Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile, arata ca motoarele nu ar fi avut o problema, iar aeronava avea toate reviziile facute.

Sursa: realitatea.net
     
Tag-uri: mister, accident, apuseni
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii