A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719630461.6603.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Misterul MUMIEI CARE CLIPESTE, descifrat de cercetatori
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-06-2014, ora 15:19

Misterul MUMIEI CARE CLIPESTE, descifrat de cercetatori

Articol de Madalina Irimia

O manastire din Sicilia adaposteste mumia unei fetite care a murit la varsta de doi ani. Din cand in cand, oamenii o puteau vedea fie cu ochii inchisi, fie cu ochii deschisi. Un cercetator a oferit o explicatie pentru acest fenomen, potrivit io9.

Rosalia Lombardo a murit de pneumonie in 1920. Acum, ea este cea mai faimoasa dintre cele peste 8.000 de mumii care ocupa catacombele de sub manastirea Capuchin, din Palermo, scrie adevarul.ro.

Rosalia este poreclita ”frumoasa adormita”, pentru ca arata exact ca un copil care doarme. O patura o acopera pana la nivelul gurii, lasandu-i ochii descoperiti. De-a lungul timpului, fetita a captivat si a speriat numeroase persoane, deoarece parea sa clipeasca. Totusi, Dario Piombino-Mascali, antropolog si curatorul catacombelor Capuchin, sustine ca este vorba despre o iluzie optica.

"Este o iluzie optica, produsa de lumina care intra prin geamul lateral si care se schimba pe parcursul zilei”, a explicat el. Mumia a fost pusa in pozitie orizontala, intr-un sicriu de sticla total lipsit de umiditate. In noua pozitie ochii fetei pot fi observati ma usor. ”Nu sunt complet inchisi si nici nu au fost vreodata”, a mai spus el.

Citeste mai mult pe adevarul.ro.

     
Tag-uri: mister, mumie, ochi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii