ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
11-01-2015, ora 09:55

Mircea Geoana si Marian Vanghelie isi fac partid. Noua formatiune politica nu ar spune nu unei motiuni de cenzura

Articol de Cristian Amariei
Exclusi din PSD, Mircea Geoana si Marian Vanghelie isi fac partid. Au discutii cu parlamentari de la toate partidele, dar mai ales cu fosti colegi de partid nemultumiti de actuala conducere.

"Sunt 50 - 60 de senatori si deputati care ni se vor alatura pana la inceputul sesiunii parlamentare", spun cei doi, convinsi ca formatiunea lor va fi gata pana la sfarsitul acestei luni.

La o luna de la excluderea sa din PSD, Mircea Geoana negociaza cu senatori si deputati de la PSD, dar si de la Partidul Poporului, de la formatiunea condusa de Calin Popescu Tariceanu si de la Partidul Conservator formarea unui nou grup parlamentar. Fostul lider social-democrat sustine ca pana la sfarsitul lunii va infiinta un nou partid politic.

"Eliminarea mea absolut brutala si fara justificare ma va face sa ies la pensie din politica. Am obligatia sa dau stangii romanesti un nou inceput", a spus Mircea Geoana.

Fara sa fi avut discutii cu liderii PNL sau PDL, Geoana sustine ca grupul format in jurul sau ar putea vota si o motiune de cenzura impotriva cabinetului Ponta.

"Daca va exista sansa unui proiect politic major in care un guvern de mare coalitie intre noul PSD si noul PNL, atunci voi spune da", a spus Geoana.

Mircea Geoana ar fi presedintele noului partid si este sustinut de primarul Sectorului Cinci. De altfel, Marian Vanghelie ar urma sa detina functia de presedinte executiv in noua formatiune.

"Am inceput discutii cu oameni nu doar din PSD, PC, UNPR, PLR, cu oameni care nu au probleme juridice. Sunt sigur ca vor veni intre 50 si 60 de parlamentari", a spus Marian Vanghelie.

Cu sustinerea Partidului Conservator, a UNPR si a minoritatilor, guvernul are acum o majoritate de aproximativ 50 de voturi. Mircea Geoana si Marian Vaghelie nu au stabilit inca un nume pentru formatiunea lor.

Sursa: stirileprotv.ro
Foto: evz.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii