A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1735958499.057.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Minunea nestiuta din bucatarie. Este o adevarata magazie de nutrienti, vitamine si antioxidanti
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-05-2014, ora 08:04

Minunea nestiuta din bucatarie. Este o adevarata magazie de nutrienti, vitamine si antioxidanti

Articol de Madalina Irimia

Desigur, cunoastem cu totii patrunjelul! Este una dintre cele mai cunoscute plante aromatice. Il presaram cu delicatete deasupra mancarurilor si ne place verdele sau crud dar si aroma sa primavaratica, dar nu stim cat este de important pentru sanatate.

Nu stim ce componente miraculoase pentru sanatate contine aceasta planta, aparent banala. De fapt, patrunjelul este o adevarata magazie de nutrienti, vitamine si antioxidanti, scrie garbo.ro.

Patrunjelul este o planta specifica pentru regiunea Mediteraneeana si Sud Estul Europei, deci si pentru tara noastra. Patrunjelul se cultiva de mai bine de 2.000 de ani si, la inceput, patrunjelul era folosit in scop medicinal, nu ca aliment.

Grecii antici considerau ca patrunjelul este o planta sacra si de aceea il foloseau pentru a-i decora pe castigatorii din concursurile atletice si pentru a decora mormintele. Practica utilizarii patrunjelului ca decoratiune si planta aromatica pentru mancaruri are de asemenea o istorie lunga, ce ne intoarce inapoi, in vremurile Romei antice.

Cercetatorii de astazi au descoperit ca patrunjelul contine: vitamina K – 155.8%, vitamina C – 16.8%, vitamina A 12.8%, Fier – 2, 8%, Acid Folic (Vitamina B9) – 2,8%

O legatura de patrunjel iti poate aduce cu mult mai mult decat frumusete in farfurie. Patrunjelul mai contine doua tipuri de componenete rare, foarte folositoare organismului nostru. Ne referim in primul rand la uleiuri volatile, ca de exemplu acidul miristic si apoi la flavonoide, care au proprietati antioxidante.

Citeste mai mult pe garbo.ro.

Foto: antena3.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii