ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-04-2016, ora 11:09

Ministrului Transporturilor, Dan Costescu, acuzatii grave din partea familiei Aurei Ion

Articol de Cristian Amariei
Familia Aurei Ion i-a transmis o scrisoare deschisa ministrului Transporturilor, Dan Costescu, in care reclama ca nu a primit din partea institutiei nici acum raspunsuri la petitiile inaintate in luna noiembrie 2015.

"Avand in vedere competentele institutiei dumneavoastra, la data de 19 noiembrie 2015, dupa finalizarea investigatiei catastrofei aviatice din Muntii Apuseni, v-am solicitat sa dispuneti efectuarea verificarilor cuvenite la nivelul Comisiei care a efectuat investigatia accidentului, Comisie din cadrul CIAS. In concret, v-am solicitat sa verificati fiecare membru al Comisiei de investigatie si sa stabiliti daca aveau competentele necesare sa participe, in calitate de investigatori-sef, la efectuarea investigatiei cazului nostru", se arata in scrisoarea deschisa transmisa de familia Aurei Ion catre ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

In documentul citat se mai precizeaza ca familia Aurei Ion a adus la cunostinta autoritatilor ca, din informatiile publicate de catre CIAS pe pagina oficiala rezulta ca, la nivelul anului 2010, presedintele Comisiei de Investigatie a detinut functia de director CIAS, desi nu avea calificarile necesare prevazute de lege. Totodata, ei au cerut verificarea si comunicarea componentei CIAS , conform organigramei de functionare a acesteia, cu indicatii pentru fiecare angajat referitor la functia/postul pe care acesta l-a ocupat in perioada de la infiintare si pana in prezent.

"Prima solicitare adresata dumneavoastra a fost in anul 2015 , luna noiembrie (adica acum cinci luni). Nu am primit raspuns, desi legea va obliga. Am revenit catre dumneavoastra la data de 3 martie 2016. Nu am primit raspuns. Domnule ministru, va cerem sa explicati cum se poate ca institutia dumneavoastra sa furnizeze presei informatii neadevarate cu privire la petitia noastra? Care este motivul pentru care ati informat presa ca noi am fi primit deja un raspuns? Lipsa raspunsurilor echivaleaza cu recunoasterea existentei problemei semnalate de noi, suspiciunile noastre rezonabile devenind astfel certitudini , iar lipsa reactiilor imediate echivaleaza cu punerea in pericol a sigurantei aviatiei civile", se mai arata in scrisoare.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii