ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
23-06-2016, ora 08:41

Ministrul Muncii critica dur pensiile speciale adoptate de parlamentari: „Se distruge sistemul de pensii”

Articol de Cristian Amariei
Pensiile speciale vor distruge sistemul de pensii. Este avertismentul ministrului Muncii dupa ce parlamentarii au adoptat aceste pensii pentru toti primarii, inclusiv pentru cei care nu mai sunt in functie.

Dragos Pislaru, ministrul Muncii: "Ma asteptam ca primarii sa iasa public si sa afirme in spatial public ca nu au nevoie de un stimulant non contributiv. Distrugerea sistemului de pensii prin pensii speciale noncontributive fara indicarea sursei nu este o masura care sa duca la stabilitate economica. Sunt primarii care acum sunt in functie, al doilea plan sunt toti primarii care au fost dupa 1989 si al treilea plan, inca mai avem primari care au fost inainte de 1989. Ordinul de marime este semnificativ, discutam de miliarde!"

Potrivit actului normativ, un primar de comuna cu un mandat poate primi un bonus de 1200 de lei pe langa pensia normala.

In timp ce un viitor primar al Bucurestiului, cu trei mandate, ar primi, pe langa pensie, inca sase mii de lei pe luna.

Legea votata marti va ajunge la Klaus Iohannis. Presedintele o poate retrimite in Parlament, poate sesiza curtea constitutionala sau o poate promulga.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii