A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664258.8749.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ministrul Muncii Dragos Pislaru: „Prin ordonanta privind salarizarea reparam greselile ultimilor cinci ani / Salariul unui profesor grad I s-ar putea majora cu 207 lei si cel al unui invatator grad I, cu 154 lei”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-06-2016, ora 10:26

Ministrul Muncii Dragos Pislaru: „Prin ordonanta privind salarizarea reparam greselile ultimilor cinci ani / Salariul unui profesor grad I s-ar putea majora cu 207 lei si cel al unui invatator grad I, cu 154 lei”

Articol de Madalina Irimia
Ministrul Muncii Dragos Pislaru a declarat, marti, ca ordonanta privind salarizarea vine sa rezolve probleme vechi de cinci ani si ca actul normativ nu este doar o "decizie morala ci si una inteleapta".

Potrivit ministrului Muncii, Dragos Pislaru, din momentul in care proiectul de ordonanta a fost scos, au existat 10 intalniri de consultari cu "toate familiile ocupationale".

Mai mult, acesta sustine ca in toata aceasta perioada de consultari a existat un detasat permanent de la Ministerul Finantelor.

"Evitam peste 3.5 miliarde de lei care ar putea fi cu titlu execturoriu asupra statului roman in perioada urmatoare. Acest lucru legat de corectie nu este doar legat de morala, ci un lucru intelept din perspectiva gestiunii resurselor pentru ca ne trezim ca nu platim de trei ori mai mult in instanta", a afirmat Pislaru.

"Aceasta ordonanta nu este despre cresteri de 5, 10, 20 la suta. Cresterile procentuale acordate unui sistem care are disfunctionalitati nu face decat sa aprofundeze aceste disfunctionalitati", a mai spus ministrul.

Potrivit acestuia "vor ramane si alte corectii care nu se pot face anul acesta".

"Ne concentram pe ce se poate face acum, sigur intr-un an nu putea rezolva problemele ultimilor cinci ani", a mai declarat Pislaru.

Salariul brut al unui profesor grad I creste de la 4.946 la 5.153, respectiv cu 207 lei iar cel al unui invatator grad I de la 3.080 la 3.234, cu 154 lei, prevede ordonanta de urgenta referitoare la corectiile salariile din sectorul bugetar, care a fost respinsa de liderii sindicatelor din educatie.

Sursa: mediafax.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii