ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
06-06-2016, ora 07:58

Ministrul Comunicatiilor: „Din septembrie taxele ANAF vor putea fi platite cu cardul”

Articol de Madalina Irimia
Aproape 250 de primarii accepta in prezent plata cu cardul online a taxelor si impozitelor locale prin intermediul platformei www.ghiseul.ro - Sistemul National Electronic de Plata Online, in crestere cu peste 30% fata de finalul anului trecut, acoperind peste 80% din populatia urbana si bancarizata.

"In aprilie, incidenta platilor cu cardul a taxelor si impozitelor locale a crescut cu 330% comparativ cu perioada similara a anului trecut, ca urmare a simplificarii credentialelor (inregistrarea in vederea achitarii cu cardul a taxelor si impozitelor locale)", spune Marius Bostan, seful Ministerului Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala (MCSI).

Contribuabilii au realizat in primele patru luni din 2016 aproximativ 76.000 de plati cu cardul pe ghiseul.ro, in valoare totala de peste 21 mil. lei.

"Nu este o suma mare, dar este in crestere. Trebuie sa mentionez ca gradul de folosire al instrumentelor electronice in Romania comparativ cu alte tari este mai scazut, competentele digitale pe medie este cu mult sub media europeana si, in acest sens, mai este nevoie de multa educatie si de multa promovare. O veste buna ar fi ca, incepand cu luna septembrie si taxele la ANAF vor putea fi platite cu cardul",a mai precizat Marius Bostan.

Peste 115.000 de contribuabili si-au activat contul pe www.ghiseul.ro in perioada 2011- 2016, putand platii impozitele si taxele locale online cu orice card. in plus, ei pot plati taxele si impozitele locale pentru alte proprietati detinute pe teritoriul Romaniei, cu conditia ca municipalitatea pe raza careia se afla proprietatea sa fie inrolata in sistem.

Sursa: rtv.net
     
Tag-uri: taxe, anaf, plata, card
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii