ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-06-2013, ora 17:02

Ministrul Agriculturii: Proiectele tip pentru fermele de familie vor fi puse marti spre consultare

Articol de Madalina Irimia

Proiectele tip din sesiunea speciala pentru accesarea fondurilor europene pentru ferme de familie vor fi puse marti spre consultare, a spus, vineri, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, intr-o conferinta de presa.

"Asa cum am anuntat, in luna iunie vom deschide o sesiune speciala pentru accesarea fondurilor europene si anume fonduri europene pentru ferme de familie. Marti, 25 iunie, cele sase proiecte tip pe care le-am anuntat vor fi publicate spre consultare pe site-ul institutiilor care acceseaza fonduri europene, Autoritatea de Management si Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, urmand ca fermierii, dupa ce-si elaboreaza proiectele, sa poata sa depuna pentru acest sprijin de 50.000 de euro nerambursabil. Venim si cu facilitatea de creare a acelui fond de creditare pentru a acoperi si partea de co-finantare', a subliniat Daniel Constantin.

Guvernul a adoptat in 15 mai ordonanta de urgenta privind unele masuri pentru dezvoltarea fermelor de familie, care prevede infiintarea unui fond de 300 de milioane de lei ce va fi pus la dispozitia unor institutii bancare din care sa acorde fermierilor credite pe o perioada de pana la zece ani.

Executivul a decis infiintarea unui fond de creditare care sa ofere microcredite celor care vor sa infiinteze ferme de familie atat cu ajutorul fondurilor europene, cat si celor care vor sa inceapa acest drum fara bani europeni.

Integral pe agerpres.ro

Foto: zf.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii