ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-11-2014, ora 09:55

Ministrii Culturii si Externelor au depus juramantul. Basescu: „Felicitari pentru nominalizarea de la MAE”

Articol de Cristian Amariei
Bogdan Aurescu a depus juramantul de investitura in functia de ministru al Afacerilor Externe, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni. Tot luni, Hegedüs Csilla a depus, luni seara, juramantul de investitura in functia de ministru al Culturii si viceprim-ministru din partea UDMR.

Premierul Victor Ponta l-a propus luni pe Bogdan Aurescu pentru functia de ministru al Afacerilor Externe, in locul lui Mihnea Motoc. La scurt timp, presedintele Traian Basescu a semnat numirea lui Aurescu la sefia MAE. De asemenea, seful statului a semnat decretul de numire in functiile de vicepremier si ministru al Culturii a lui Hegedus Csilla. Ambii au depus juramantul luni, la ora 19.00, la Palatul Cotroceni. La ceremonia de la Palatul Cotroceni au participat premierul Victor Ponta, ministrul de Justitie, Robert Cazanciuc, si presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Presedintele Traian Basescu i-a felicitat luni pe cei doi noi ministri ai Culturii si Externelor, adaugand ca transmite in mod deosebit felicitari pentru nominalizarea lui Bogdan Aurescu la MAE deoarece este un moment in care "avem nevoie de stabilitate si seriozitate".

"Permiteti-mi sa-i felicit pe cei doi ministri si, in primul rand, felicitari in mod deosebit pentru nominalizarea de la Externe. E nevoie de un moment in care avem nevoie de seriozitate, stabilitate, mai ales intr-un moment in care functia prezidentiala este intr-un moment de tranzitie. Va doresc succes tuturor! Va multumesc!", a spus seful statului la Palatul Cotroceni.

Basescu a precizat ca de cate ori va fi nevoie de el le sta la dispozitie membrilor Guvernului. "Ori de cat ori va fi nevoie de mine pana pe 21 decembrie, va stau la dispozitie", a spus presedintele Traian Basescu.

La finalul ceremoniei, seful statului a intrebat unde este ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc si i-a facut semn ca doreste sa discute cu el, cei doi indreptandu-se impreuna spre iesirea din sala unde a avut loc ceremonia de investitura.

Dupa ce s-au salutat, premierul Victor Ponta i-a spus sefului statului ca se vor vedea marti la sedinta Consiliului Suprem de Aparare a tarii.

Presedintele Traian Basescu a semnat luni decretul privind numirea lui Bogdan Aurescu in functia de ministru de Externe. seful statului a semnat luni si decretul prin care se ia act de demisia lui Teodor-Viorel Melescanu, ministrul Afacerilor Externe, si se constata incetarea functiei acestuia de membru al Guvernului.

Decretele au fost publicate tot luni in Monitorul Oficial.

Sursa: rtv.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii