ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
09-02-2013, ora 07:01

Ministerul Sanatatii va controla toate achizitiile din spitale

Articol de Cristian Amariei

Potrivit ordinului publicat pe site-ul Ministerului Sanatatii, managerii spitalelor publice nu vor mai putea achizitiona de capul lor mai multe echipamente, medicamente si produse medicale, printre care paturi, seringi sau vata.

Printre echipamentele medicale pentru care Ministerul Sanatatii va face achizitii centralizate incepand din primavara se numara computere tomograf, paturi pentru terapie intensiva, defibrilatoare, ecografe sau targi pentru transportul pacientilor.

La capitolul servicii, combustibili si lubrifianti, sunt incluse asigurarile de tip CASCO, combustibilii auto, precum si serviciile de reparatii sau intretinere ale echipamentelor medicale.

In materie de produse sanitare, spitalele nu vor mai avea voie sa achizitioneze nici macar seringi, vata, sau paracetamol, ace, truse de perfuzie sau leucoplast. La acestea se adauga medicamente din aria oncologica, cardiovasculara, afectiuni pulmonare sau cele necesare in terapiile intensive.

Decizia Ministerului de a face toate achizitiile in mod centralizat a starnit reactii diferite. Pe de o parte, ar exista avantajul unor licitatii mai corecte, a unor preturi de achizitie mai bune si mai putina bataie de cap pentru managerii de spitale. Pe de alta parte, daca un furnizor intra in pana, toate spitalele vor avea probleme de aprovitionare, situatie care ar putea periclita viata pacientilor.

Sursa: capital.ro

Foto: exclusivnews.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii