A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727672771.0619.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ministerul Sanatatii prelungeste cu doi ani decontarea tratamentelor ranitilor din Colectiv
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
27-10-2016, ora 10:04

Ministerul Sanatatii prelungeste cu doi ani decontarea tratamentelor ranitilor din Colectiv

Articol de Cristian Amariei
Decontarea tratamentului primit de ranitii din Colectiv va fi prelungita cu doi ani, dupa cum a anuntat astazi ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.

In cadrul unei conferinte de presa, Vlad Voiculescu a anunat ca in sedinta de guvern de astazi s-a decis adoptarea unei ordonante de urgenta care sa modifice OUG deja existenta privind decontarea de catre Minister a tratamentului primit in afara tarii de catre ranitii din Colectiv. Astfel, decontarea ingrijirilor medicale primite de acesti pacienti va fi prelungita cu inca doi ani.

Aceasta se va face dintr-un fond separat constituit la Minister pentru pacientii cu arsuri grave.

In ceea ce priveste progresele facute in ultimul an in zona tratamentului de care pot beneficia marii arsi in Romania, Voiculescu a precizat ca acestea exista, avand in vedere ca numarul de paturi destinate pacientilor cu arsuri se va tripla la Sectia de Arsi de la Spitalul Floreasca si ca pana la finalul lunii noiembrie ar trebui sa fie finalizate si lucrarile de renovare la Spitalul de Arsi.

„Capabilitatile actuale ale sistemului de a trata pacientii cu arsuri grave avem cateva progrese. La Sectia de Arsi de la Floreasca, cu triplare a locurilor de acolo si o imbunatatire semnificativa a situatiei de la Spitalul de Arsi”, a declarat Vlad Voiculescu.

De asemenea, ministrul a explicat ca in cazul unei tragedii de o asemenea amploare, cum a fost cea din clubul Colectiv, nici alte tari si orase europene nu ar fi fost mai pregatite.

„Nu cred ca am fost pregatiti niciodata. Nicio alta tara sau oras din Europa nu ar fi fost pregatit pentru un numar de peste 100 de arsi grav. Ca sa va dau un exemplu, in Viena, la spitalul AKH, exista doar sase paturi pentru arsi”, a conchis Voiculescu.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii