A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727676479.7606.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ministerul Sanatatii a solicitat spitalelor sa aloce fonduri pentru asigurarea asistentei medicale a prematurilor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-07-2014, ora 11:16

Ministerul Sanatatii a solicitat spitalelor sa aloce fonduri pentru asigurarea asistentei medicale a prematurilor

Articol de Cristian Amariei

Ministerul Sanatatii (MS) a cerut spitalelor sa aloce fondurile necesare pentru asigurarea asistentei medicale a prematurilor si a solicitat suplimentarea fondurilor necesare programelor nationale de sanatate la rectificarea bugetara de la sfarsitul lunii iulie, inclusiv pentru componenta de ingrijire nou-nascuti prematuri.

"Noua conducere a Ministerului Sanatatii a solicitat suplimentarea fondurilor destinate functionarii programelor nationale de sanatate la rectificarea bugetara care va fi realizata la sfarsitul lunii, inclusiv pentru componenta de ingrijire nou-nascuti prematuri. Mai mult, pana la rectificarea bugetara, Ministerul Sanatatii a solicitat unitatilor sanitare sa aloce fondurile necesare pentru asigurarea asistentei medicale a nou-nascutilor prematuri avand in vedere ca acestea dispun de fonduri necesare pana la asigurarea finantarii prin rectificare", se arata intr-o informare a MS.

Potrivit documentului, fondurile necesare pentru functionarea maternitatilor si a sectiilor de neonatologie din tara in care se acorda asistenta medicala de specialitate nou-nascutilor prematuri sunt asigurate atat din bugetele unitatilor sanitare in care functioneaza aceste sectii, cat si in cadrul unei componente a Programului National Mama si Copil.

"Anul acesta, Ministerul Sanatatii s-a confruntat cu o serie de situatii in cazul programelor de sanatate deoarece in proiectul de buget intocmit anul trecut de conducerea MS de la acea data, fondurile alocate programelor nationale de sanatate au fost insuficiente", se precizeaza in informarea MS.

Totodata, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a cerut reprezentantilor Agentiei Nationale de Programe sa analizeze posibilitatea ca, incepand de anul viitor, componenta de ingrijire a nou-nascutilor prematuri sa devina program national.

Sursa: agerpres.ro

Foto: epochtimes-romania.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii