A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727674718.6844.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ministerul Sanatatii: Probabilitatea aparitiei infectiei cu virusul Ebola pe teritoriul Romaniei, scazuta
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-08-2014, ora 10:10

Ministerul Sanatatii: Probabilitatea aparitiei infectiei cu virusul Ebola pe teritoriul Romaniei, scazuta

Articol de Cristian Amariei

Probabilitatea aparitiei infectiei de febra hemoragica de tip Ebola pe teritoriul Romaniei este scazuta, iar statul roman are capacitatea medicala de a actiona in cazul aparitiei unor cazuri de infectare cu febra hemoragica de acest tip, informeaza Ministerul Sanatatii (MS).

Ministerul Sanatatii precizeaza, intr-un comunicat de vineri, ca a luat masurile necesare pentru gestionarea aspectelor legate de ridicarea nivelului de alerta fata de imbolnavirile cu virusul Ebola, conform recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) si Comisiei Europene (CE).

Reprezentantii Ministerului Sanatatii, experti din Institutul National pentru Sanatate Publica si Centrul National de Supraveghere si Control al BolilorTransmisibile si reprezentanti ai Departamentului pentru Situatii de Urgenta au participat, vineri, la o audioconferinta organizata de OMS, Centrul pentru Securitate in Sanatate al Comisiei Europene, dupa ce OMS a decretat vineri stare de "urgenta de sanatate publica la nivel mondial". La randul lui, comisarul european pentru Sanatate Tonio Borg a spus ca este "extrem de scazut" riscul ca epidemia de febra hemoragica Ebola sa se extinda in Europa.

"Chiar daca riscul imbolnavirii este foarte scazut in Europa, totusi autoritatile sanitare trebuie sa ia masuri pentru a interveni in eventualitatea aparitiei unui caz de Ebola. In acest context, Institutul National de Boli Infectioase 'Matei Bals' a fost desemnat ca unitatea care ar putea trata orice posibil caz de Ebola care ar ajunge in Romania. De asemenea, au fost desemnate responsabilitatile si cum se va actiona in eventualitatea aparitiei unui astfel de caz pe teritoriul Romaniei", a declarat, pentru MEDIAFAX, dr.Victor Olsavszky, reprezentantul OMS in Romania.

Integral pe mediafax.ro

     
Tag-uri: virus, ebola, romania
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii