A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829871.5531.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ministerul Muncii urmareste reducerea numarului de persoane expuse riscului saraciei
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
07-04-2016, ora 13:06

Ministerul Muncii urmareste reducerea numarului de persoane expuse riscului saraciei

Articol de Cristian Amariei
Ministerul Muncii urmareste incluziunea sociala a grupurilor vulnerabile si reducerea numarului de persoane expuse riscului saraciei, a declarat, joi, Daniela Morosanu, secretar general adjunct in cadrul institutiei.

"Combaterea saraciei si excluziunii sociale se bazeaza pe cresterea economica si ocuparea fortei de munca, dar si pe o protectie sociala moderna si eficienta. Masurile inovatoare de protectie sociala trebuie sa se combine cu politici sociale, inclusiv educatie directionata, asistenta sociala, asigurarea de locuinte, sanatate, concilierea vietii de familie cu cea activa si politici reglementate catre familie. Avand in vedere aceste provocari, ministerul a initiat politici publice care maresc asigurarea oportunitatilor egale cu privire la participarea cetatenilor in societate in conditii de demnitate si respect a valorilor fiecaruia. In acest context, incluziunea sociala a grupurilor vulnerabile si reducerea numarului de persoane expuse riscului de saracie sau excluziune sociala conform tintelor asumate de Romania in vederea obiectivelor strategice Europa 2020 reprezinta un rezultat urmarit de minister", a spus Daniela Morosanu, potrivit Agerpres.

Ea a precizat ca Ministerul Muncii colaboreaza cu institutii guvernamentale si cu ceilalti actori interesati, in vederea realizarii obiectivelor.

"Pentru realizarea acestor obiective, ministerul colaboreaza atat cu institutii guvernamentale care au atributii in acest domeniu, cu alti actori interesati si in mod direct cu beneficiarii serviciilor sociale. Apreciem ca actele normative in vigoare privind serviciile sociale asigura accesul la o gama larga de servicii sociale care raspund nevoilor potentialilor beneficiari", a precizat oficialul Ministerului Muncii.

Romania se afla pe primul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste rata saraciei relative, cu un procentaj de 25,4%, au aratat, pe 23 octombrie, oficialii Institutului National de Statistica (INS), citand datele Eurostat pe anul 2013.

Sursa. rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii