ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
03-06-2012, ora 04:18

Ministerul Mediului explica avertizarile Comisiei Europene cu infringement

Articol de Madalina Irimia

Ministerul Mediului a tinut sa precizeze, referindu-se la sesizarile Comisiei Europene, care a inceput doua proceduri de infringement pentru Romania, ca deja a solutionat una dintre acestea.

"Avand in vedere decizia Comisiei Europene din 31.05.2012 de a continua doua proceduri de infringement prin emiterea unui aviz motivat si a unui aviz motivat suplimentar, Ministerul Mediului si Padurilor face urmatoarele precizari:

In ceea ce priveste avizul motivat cu privire la necomunicarea masurii nationale de transpunere a Directivei 2011/37/UE de modificare a anexei II la Directiva 2000/53/CE privind vehiculele scoase din uz (cauza 2012/0127), cauza a fost solutionata recent prin adoptarea unei Hotarari de Guvern care a fost deja publicata in Monitorul Oficial al Romaniei.

Este vorba de H.G. nr. 384/2012 pentru modificarea anexei nr. 3 la HG nr. 2.406/2004 privind gestionarea vehiculelor si a vehiculelor scoase din uz, publicata in M.O. nr. 345 din 21 mai 2012 a H.G. nr. 384/2012. Comisia Europeana a fost deja notificata cu privire la adoptarea actului normativ prin care este solutionata aceasta procedura de infringement declansata impotriva Romaniei", se arata intr-un comunicat al Ministerului Mediului postat sambata pe site-ul institutiei.

In cea de-a doua sesizare, privind conservarea habitatelor naturale, ministerul precizeaza ca aceasta a inceput pe vremea Guvernului Boc.

"In ceea ce priveste avizul motivat suplimentar pentru aplicarea necorespunzatoare a Directivei 92/43/CEE privind conservarea habitatelor naturale si a speciilor de fauna si flora salbatica (cauza 2010/4024), care se refera la proiectul de amenajare a plajei Sulina, subliniem ca procedura de infringement a fost declansata, in luna mai 2010, pentru aplicarea incorecta a Directivei Habitate si a Directivei Pasari, atunci cand au fost construite obiective turistice pe litoralul Marii Negre", se mai spune in comunicat.

Comisia Europeana a transmis miercuri Romaniei doua avize motivate, prin care cere implementarea in legislatia europeana a doua directive europene, una privind vehiculele scoase din uz, cealalta privind produsele din industria de aparare.

Totodata, CE a transmis Romaniei si Ungariei si sa ia masuri pentru protejarea habitatelor lor naturale.

Sursa: ziare.com

Foto: adevarul.ro

     
Tag-uri: CE, Guvern, Boc
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii