A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719681073.085.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ministerul Economiei: Numarul mediu de angajati la operatorii economici din industria de aparare va fi in 2016 de maximum 1.368 persoane (proiect)
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-02-2016, ora 10:19

Ministerul Economiei: Numarul mediu de angajati la operatorii economici din industria de aparare va fi in 2016 de maximum 1.368 persoane (proiect)

Articol de Cristian Amariei
Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA) reglementeaza la 1.368 numarul mediu maxim de personal pe anul 2016, pentru operatorii economici din industria de aparare care desfasoara activitati conform art. 10 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.95/2002 privind industria de aparare, potrivit unui proiect postat pe site-ul institutiei.

Proiectul vizeaza salariatii incadrati cu contract individual de munca pe durata nedeterminata la operatorii economici din industria de aparare, pe durata in care nu desfasoara activitate de baza din lipsa de comenzi sau contracte, efectueaza activitati specifice, beneficiind de drepturile salariale prevazute de lege pentru salarizarea personalului.

Sumele necesare asigurarii platilor salariale sunt prevazute in bugetul de stat pe anul 2016, prin bugetul Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, in cuantum de 40,573 milioane lei pentru un numar mediu maxim de personal de 1.368 salariati propus prin actualul proiect de hotarare de Guvern.

Conform proiectului, la Compania Nationala 'Romarm' SA Bucuresti vor ramane 1.018 angajati, la Societatea 'Romaero' SA Bucuresti si la Societatea 'Avioane Craiova', cate 150 de angajati, la Societatea 'Santierul Naval Mangalia' si la Societatea 'Uzina Mecanica Orastie', cate 10, iar la Societatea 'IOR' Bucuresti, 30 de angajati.

La stabilirea numarului mediu maxim de personal de 1.368 salariati s-a avut in vedere strictul necesar pentru desfasurarea activitatilor de intretinere, revizii mijloace fixe, reparatii, conservare, securizare si administrare a capacitatilor de productie pentru aparare, indisolubil legate de productia ori comertul cu armament, munitie si material de razboi.

Conform MECRMA, prin actualul proiect de Hotarare de Guvern se asigura protectia personalului si implicit a societatilor, in perioadele neacoperite cu comenzi sau contracte a operatorilor economici din industria de aparare. Proiectul de act normativ limiteaza la minim masurile de sprijin financiar, oferind operatorilor economici posibilitatea pastrarii personalului specializat in realizarea produselor specifice sectorului de aparare, mentinerii in stare de functiune a capacitatilor de productie specializate, realizarii programelor strategice de inzestrare ale armatei aprobate prin Hotararile Consiliului Suprem de Aparare a tarii si satisfacerii necesarului de produse si servicii la mobilizare sau razboi. Totodata, prin mentinerea personalului specializat se evita aparitia, in zonele cu sectoare pirotehnice, depozite de armament, munitii si materiale explozive, a riscurilor asupra securitatii si protectiei personalului si a mediului.

Conform Notei de fundamentare, proiectul de act normativ prevede mentinerea unui numar minim de salariati la fiecare agent economic pentru a putea asigura pastrarea in mediu economic si de afaceri a operatorilor economici care efectueaza productie speciala si creand prin aceasta posibilitatea relansarii operatorilor economici din industria de aparare. MECRMA are in vedere conectarea industriei de aparare din Romania la Programul de achizitii strategice pe urmatorii 10 ani al Ministerului Apararii Nationale, urmand ca Programul de restructurare a operatorilor economici din industria de aparare sa aiba in vedere satisfacerea sarcinilor la mobilizare, a nevoilor de inzestrare ale Fortelor Sistemului National de Aparare (FSNA) precum si cerintelor operationale actuale si de perspectiva ale acestora.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii