ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
22-02-2013, ora 20:06

Ministerul Afacerilor Interne vrea sa schimbe legea privind circulatia pe drumurile publice

Articol de Cristian Amariei

Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice proiectul pentru modificarea si completarea Regulamentului de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

Reglementarea propusa urmareste crearea premiselor necesare actualizarii permanente a evidentei vehiculelor inmatriculate, facilitand identificarea utilizatorilor acestora si instituirea unui mecanism suplimentar de asigurare a executarii sanctiunii amenzii contraventionale, care, pe cale de consecinta, va reduce substantial posibilitatea de fraudare a prevederilor legale menite sa asigure disciplina si siguranta traficului rutier. In acest sens, se propune, in primul rand, instituirea obligatiei persoanelor cu domiciliul sau resedinta in Romania, care conduc pe drumurile publice un vehicul inmatriculat in alt stat, de a prezenta, la cererea politistului rutier, pe langa documentul de identitate sau, dupa caz, permisul de conducere, documentul de inmatriculare ori de inregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, un document doveditor al titlului cu care este detinut vehiculul.

Acest document va fi insotit de traducerea in limba romana, in original, efectuata de catre untraducator autorizat a carui semnatura a fost legalizata.

Proiectul prevede ca autovehiculele si remorcile inmatriculate in alte state, detinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul sau resedinta in Romania, sa poata circula pe drumurile publice pentru o perioada de maximum 30 de zile de la data dobandirii titlului.

Sursa: capital.ro

Foto: olteniabiz-magazin.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii