ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-01-2014, ora 07:09

Michael Schumacher ar putea ramane in stare vegetativa pentru tot restul vietii

Articol de Cristian Amariei

Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher ar suferi de sindromul apalic, adica ar urma sa ramana in stare vegetativa pentru tot restul vietii, sustine site-ul austriac news.at.

''Accidentul l-ar putea lasa intr-o stare vegetativa permanenta, cunoscuta in lumea medicala drept 'sindrom apalic''', noteaza sursa.

Aceasta teorie este confirmata si de profesorul neurolog Jean-Marc Orgogozo, de la Universitatea din Bordeaux. ''Sansele ca Schumacher sa isi revina sunt mai mici cu fiecare zi care trece'', a declarat Orgogozo.

Practic, chiar daca medicii din Grenoble il vor scoate din coma indusa pe Schumacher, acesta nu va fi in stare sa vorbeasca, sa mearga sau sa se hraneasca singur, noteaza sursa.

De altfel, news.at scrie ca scoaterea din coma indusa ar putea sa nu aiba aproape niciun efect asupra lui Schumacher, starea lui urmand sa fie similara celei din prezent.

Sindromul apalic apare la pacientii cu traumatisme cerebrale grave, nu exista un tratament pentru aceasta boala si sunt sanse de recuperare de sub 50%.

Sursa: gandul.info

Foto: sport9.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii