ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-11-2015, ora 08:51

Metode naturale de prevenire a gripei

Articol de Madalina Irimia
Iar suntem amenintati de o epidemie de gripa. Pe de alta parte, tot auzi de efectele negative pe care le pot avea vaccinurile. Ce sa faci atunci? Scaparea ar putea veni din sertarul cu leacuri al bunicii. Remediile naturale care previn infectiile pot fi raspunsul.

Imunitatea scade odata cu temperatura de afara, dar plante cum ar fi catina sau echinaceea o readuc in forma. Totodata, nu ocroti produsele stupului, care au reale calitati in preventia bolilor sezonului rece. In plus, ar trebui sa respecti cateva reguli simple de viata: alimentatia ta sa contina cel putin cinci portii de legume si fructe pe zi, nu te feri de plimbarile si sportul in aer liber si, de asemenea, nu te imbraca mai gros decat este nevoie.

Catina, stimulator al imunitatii

Fructele de catina contin o concentratie foarte mare de vitamina C. Este si o sursa importanta de antioxidanti, vitamina E, acid folic si calciu, magneziu si potasiu. Toate aceste ingrediente il fac o arma redutabila care te va ajuta sa treci mai bine peste iarna. Fructele proaspete pot fi conservate in miere cu polen. Se tine la frigider si se ia dimineata si la pranz cate o lingura din acest amestec. Daca nu ai reusit sa te aprovizionezi cu fructe proaspete de catina, poti folosi tinctura sau ulei extrase din aceasta planta. Este indicata o cura de trei saptamani cu tinctura de catina, dupa care se fac doua saptamani de pauza. Apoi, se poate relua. Din uleiul de catina se iau cate 20 de picaturi de trei ori pe zi.

Continuarea aici
     
Tag-uri: prevenire, gripa, metode
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii