ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-01-2013, ora 13:45

Metode inventive de finantare a afacerilor creative. Bancile, scoase complet din ecuatie

Articol de Cristian Amariei

Kickstarter este o platforma online care a aparut acum trei ani, cu scopul de a finanta ideile creative de business, o alternativa la traditionalele credite bancare. De la lansarea sa, mai multi artisti, muzicieni, producatori de film, scriitori sau designeri au strans peste 75 milioane de dolari prin intermediul site-ului, informeaza New York Times.

Banii stransi de la infiintarea platformei Kickstarter, in 2009, au ajutat la dezvoltarea a peste 10.000 de start-up-uri creative. Finantele provin de la aproape 800.000 de mici sponsori, fiecare contribuind cu sume modeste. De exemplu, cei mai multi „business angels” au donat doar 25 de dolari.

Sistemul se numeste crowd-funding si reprezinta o alternativa la finantarea proiectelor de afaceri de catre o banca, un singur investitor ori o companie. Utilizatorii propun pe site un proiect de business, alaturi de o descriere cat mai clara. Daca ideea sa este una interesanta, iar sponsorii „pluseaza” in proiect, utilizatorii ii recompenseaza pe investitori, de la scrisori de multumire, pana la tricouri personalizate ori obiecte lucrate manual, potrivit New York Times.

Integral pe incont.ro

Foto: digitaltrends.com

     
Tag-uri: finantare, afaceri, banci
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii