A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831894.0281.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Metoda simpla prin care indepartezi pesticidele de pe coaja fructelor si legumelor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-10-2016, ora 09:17

Metoda simpla prin care indepartezi pesticidele de pe coaja fructelor si legumelor

Articol de Cristian Amariei
Mai toate fructele si legumele din supermarketurile romanesti sunt aduse de pe meleaguri indepartate, mai ales in extrasezon, asa ca nu ne mai putem bucura de gustul autentic cu care am ne-am obisnuit. Insa, pe langa gustul fad al acestora, trebuie sa avem grija si la pesticidele care salasluiesc pe coaja lor.

Daca nu vrei sa indepartezi coaja tuturor fructelor si legumelor, exista o metoda simpla prin care poti scapa de pesticide. Ai nevoie doar de apa si otet!

Potrivit WebMd.com, piersicile, merele, ardeiul gras, telina, nectarinele, capsunile, ciresele, perele, strugurii, spanacul, salata si cartofii sunt alimentele cu cele mai crescute niveluri de pesticide pe suprafata cojii. Cele mai sigure pentru consum ar fi avocado, ananasul, sparanghelul, bananele, varza, broccoli si papaya.

Pentru a creste productia si a le prelungi termenul de valabilitate, producatorii folosesc adesea numeroase substante chimice.

„Consumate pe termen lung, chiar daca sunt in concentratie scazuta, acestea pot avea efecte nocive asupra organismului uman”, spune Jeff Gillman, profesor de horticultura la Universitatea din Minneesota.

Specialistii de la Departamentul pentru Agricultura din Statele Unite au descoperit ca peste 65% din mostrele de fructe si legume contin pesticide.

Iata cum sa indepartezi aceste chimicale printr-o metoda simpla si eficienta!
Amesteca noua parti de apa cu o parte de otet, introdu fructul cu tot cu coaja in acest lichid si lasa-l asa pentru 15-20 de minute. Scoate apoi fructul din lichid si freaca-l cu un burete curat (fara urme de detergent) sub jet de apa rece. Vei observa ca pe coaja se formeaza o pelicula alba cu aspect cerat. Ei bine, aceasta „patura de creta” de pe coaja fructelor si legumelor reprezinta tocmai substantele chimice nocive.

Desigur, metoda nu functioneaza in cazul tuturor fructelor. De exemplu, fructele de padure nu pot fi frecate cu un burete, deoarece au o coaja foarte subtire si pot imprumuta gustul otetului. Poti folosi in loc de otet putina zeama de lamaie.

Potrivit Centrului pentru stiinta si Mediu inconjurator din Statele Unite, o alta metoda de a scapa de pesticidele din coaja fructelor si legumelor consta in spalarea acestora cu apa sarata.

Sursa: csid.ro
     
Tag-uri: fructe, legume, pesticide
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii