A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832132.6015.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Metoda prin care Google a evitat in 2011 taxe de 2 miliarde dolari, dublu fata de acum trei ani
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
25-12-2012, ora 17:44

Metoda prin care Google a evitat in 2011 taxe de 2 miliarde dolari, dublu fata de acum trei ani

Articol de Cristian Amariei

Google a evitat anul trecut cheltuieli de aproximativ 2 miliarde de dolari, in contul taxelor aferente unor venituri de 9,8 miliarde de dolari obtinute in Europa si transferate in Insulele Bermude. Aproape dublu fata de sumele circulate astfel acum trei ani, transmite Bloomberg.

Prin transferarea in limitele legii a profiturilor obtinute in afara Statelor Unite catre Bermude, jurisdictie unde nu se percep taxe pe castigurile companiilor, Google si-a redus cu aproape jumatate rata medie de impozitare la nivel de grup. Sumele transferate in Bermude reprezinta aproximativ 80% din profitul inainte de taxe obtinut de Google in 2011.

Cresterea veniturilor transferate de Google catre subsidiara din Insulele Bermude a fost dezvaluita intr-un document pregatit de divizia olandeza a companiei, informeaza Mediafax.

Opinia publica si autoritatile din Europa, Statele Unite si chiar Australia manifesta tot mai putina toleranta fata de practicile companiilor multinationale de a evita plata corecta a taxelor prin diverse artificii de contabilitate si subsidiare infiintate in paradisuri fiscale.

Practicile de evitare a platii taxelor efectuate de Google sunt anchetate de guvernele din Marea Britanie, Franta, Italia si Australia, care incearca sa-si creasca veniturile la buget intr-o perioada economica dificila.

Saptamana trecuta, Comisia Europeana a recomandat statelor UE sa elaboreze "liste negre" cu paradisuri fiscale si sa adopte reglementari prin care sa previna abuzurile.

Sursa: incont.ro

Foto: cristianismeijusticia.net

     
Tag-uri: Google, bani, taxe
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii