ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-07-2016, ora 09:47

Messi si tatal sau, condamnati la 21 de luni de inchisoare pentru frauda fiscala

Articol de Madalina Irimia
Starul fotbalului mondial Lionel Messi a fost condamnat la 21 de luni de inchisoare, impreuna cu tatal sau, Jorge Messi, pentru o frauda fiscala in valoare de 4,1 milioane euro, comisa intre anii 2007 si 2009, anunta El Periodico de Catalunya.

Cei doi nu vor petrece, in principiu, nicio zi in inchisoare, deoarece conform legii spaniole condamnarile mai mici de doi ani nu implica trimiterea in spatele gratiilor, in lipsa unor antecedente judiciare. Procurorii cerusera pedepse de 22 de luni si 15 zile de inchisoare pentru Messi si tatal sau.

Pe 2 iunie, Lionel Messi a fost audiat la Barcelona in acest caz, afirmand cu aceasta ocazie ca "nu a fost la curent cu nimic", tatal sau fiind cel care s-a ocupat de chestiunile financiare.

"Eu am jucat fotbal. Nu am fost la curent cu nimic", a declarat atunci atacantul. "Nu mi s-a explicat niciodata cum sunt gestionate drepturile de imagine. (...) Tot ce stiam era ca semnez cu sponsorii pentru suma X si ca apoi trebuie sa fac reclame cu fotografii si lucruri de genul asta, dar nu stiam nimic despre bani si unde ajungeau", a adaugat argentinianul.

Messi si tatal sau au fost acuzati ca s-au folosit de societati-fantoma din Belize si Uruguay — pe atunci considerate paradisuri fiscale — pentru a eluda fiscul in privinta unor sume provenite din drepturile de imagine ale fotbalistului, intre 2007 si 2009.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii