ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-12-2012, ora 10:13

Meserii "de-o viata": locuri de munca de unde nu te da nimeni afara

Articol de Madalina Irimia

Siguranta, un salariu bun si implinire profesionala. Acestea sunt principalele asteptari ale romanilor de la un loc de munca, potrivit unui sondaj ivox.ro. Nevoia de siguranta a locului de munca este intemeiata, daca ne uitam la statistica concedierilor: in 2011, circa 14.600 de posturi au fost desființate ca urmare a unor restructurari din mediul privat sau din administratia publica, potrivit Eurofound. Exista insa unele locuri de munca care in mod traditional sunt ferite de restructurari, mai ales in mediul privat, pentru simplul fapt ca exista putini specialisti pe domeniul respectiv.

Aceste joburi sunt de regula foarte specializate, in domenii precum metalurgia, chimia industriala, industria farmaceutica, tehnologii din industria alimentara sau petrochimia, spun specialistii ejobs.ro.

In prezent, pe site-ul de recrutare exista anunturi active in aceste domenii pe posturi precum inginer in metalurgie, chimist analize apa, inginer proiectant confectii metalice, cercetator in industria farmaceutica, tehnolog in industria laptelui, inginer statie biogaz sau inginer chimie industriala anorganica.

O cerinta comuna a tuturor acestor posturi este cunoastere limbii engleze si a lucrului cu calculatorul, dar si studii de specialitate.

Daca la alte locuri de munca, media de aplicari este de circa 3.000 de candidati, la acestea aplica cel mult 80 de candidati.

"In ultima perioada pare sa existe o cerere accentuata pentru candidati cu pregatire si experienta tehnica. Candidatii cu pregatire si experienta in domenii prcum marketing, PR, comunicare par a avea dificultati mai mari in a gasi noi locuri de munca", spune Irina Panzaru, branch manager la compania de recrutare Manpower Romania.

Lipsa de specialisti este una reala si de durata, daca ne uitam la preferintele tinerilor absolventi de liceu de anul acesta: o medie de 10 candidati se bat pentru un loc la facultati umaniste: publicitate, jurnalism sau stiinte politice.

Integral pe capital.ro

Foto: antena3.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii