A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664124.6186.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Mesajul transmis in A TREIA ZI de proteste in Bucuresti si in tara. "Nu mai vrem partide, coruptia ucide!" GALERIE FOTO
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-11-2015, ora 08:56

Mesajul transmis in A TREIA ZI de proteste in Bucuresti si in tara. "Nu mai vrem partide, coruptia ucide!" GALERIE FOTO

Articol de Madalina Irimia
Aproximativ 10.000 de persoane, unite de aceleasi nemultumiri, au iesit din nou joi seara in Piata Universitatii din Bucuresti. Mesajele protestatarilor sunt clare: vor ca intreaga clasa politica sa fie schimbata.
Neobositi, tineri, copii sau oameni trecuti de prima tinerete, au scandat lozinci impotriva politicienilor pana spre miezul noptii. Sistemul, usor coruptibil, dupa cum il descriu toti, trebuie inlocuit, pentru ca Romania sa renasca - este una dintre dorintele lor arzatoare.

Piata Universitatii a fost, din nou, punctul de intalnire al protestatarilor din Bucuresti. In a treia seara in care si-au strigat revolta in strada, cei adunati la kilometrul zero n-au dat semne de oboseala.

"Cine nu sare, nu vrea schimbare", se striga in piata.

"Vrem dreptate si vrem sa dam jos piramida. Nu cred ca Romania nu e capabila sa dea tineri care sunt in stare sa conduca tara cu adevarat", spune un protestatar.
"...neatinsi de coruptie atat de mult ca generatia veche, crescuti intr-o alta educatie, mai onesta, investitii in educatie" - explica alt protestatar de ce a venit in Piata Universitatii.

"Nu schimbam un nume, schimbam un sistem" - au mai scandat protestatarii.

Un sistem plin de greseli, vazut asa chiar si prin ochii copiilor.

"Ca sa schimbam viitorul, noi suntem viitorul", spune un copil care si-a insotit parintii la protest.

"Banuiesc c-o sa fie mult mai buna tara, daca n-o sa mai fie atatia hoti si o sa avem si mai multi bani" - spune un baietel.
Pentru a atrage atentia asupra a ceea ce inseamna schimbare, cativa oameni au format in Piata Universitatii un lant de pancarte: "Un Guvern fara politicieni", "Fara violenta, fara decenta. Ne-am saturat sa va jucati cu vietile noastre", "Impozite la biserica.”

Printre miile de protestatari, au fost si doua studente din Polonia: "Am venit aici ca sa sustinem Romania in lupta pentru libertate. O iubim pe Romania si suntem solidare."

"Eu la 15 ani mergeam in club si vreau ca asta mica (fiica ei - n.r.), la 15 ani, daca o sa vrea sa mearga in club, sa nu o iau de la IML" - spune o mama.

PROTESTE IN MAI MULTE ORASE DIN TARA

La fel de solidara ca si pana acum cu protestatarii din Bucuresti a ramas si tara. In Timisoara, Cluj, Alba Iulia, Iasi, Galati, Pitesti sau Targu Jiu, glasul oamenilor a rasunat puternic pe strazi si joi seara. Peste tot, mesajul este acelasi: romanii vor schimbare si renastere.
"Am iesit in strada pentru ca-si bat joc de noi. Nu avem locuri de munca" - spune cu lacrimi in ochi o tanara din Galati.

Mii de oameni s-au adunat in fata Prefecturii din Galati, apoi au plecat in mars spre catedrala. Strigatul lor pentru schimbare s-a auzit pana spre miezul noptii.

"Vrem sa schimbam sistemul, nu doi oameni din functie!", "Toate partidele, aceeasi mizerie" - s-a scandat la Galati.

Si in Pitesti, o mare de oameni, inarmata cu pancarte, a marsaluit pe strazi.

"Eu zic ca schimbarea asta o facem pentru viitorul nostru" - explica un tanar. "Vrem sa conducem o tara cu lideri, nu hoti", explica altcineva.

Mii de oameni din Cluj au intarit lantul solidaritatii. "Uniti salvam toata Romania",

"Romania-i tara mea, nu va bateti joc de ea" - s-a scandat.

"Tot ce imi doresc este un om care sa faca dreptate si care sa ne ia apararea" - spune un protestatar.
Ca la un semn, Piata Unirii s-a cufundat, brusc, intr-o liniste monumentala, iar oamenii au tinut un moment de reculegere in memoria victimelor Colectiv.

Si tinerii din Targu Jiu au manifestat impotriva clasei politice. "Sus patria, jos mafia! Sus patria, jos mafia!", "Singura solutie, inca o revolutie" - s-a scandat.

Peste 5.000 de persoane au marsaluit si in Timisoara. "O viata mai buna in Romania. Dorim sa ramanem in Romania, dorim sa lucram in Romania" - spune un protestatar.

Si strazile din Botosani s-au umplut: "Iesiti din casa, daca va pasa", "Nu mai vrem partide, coruptia ucide".

Aproximativ 1.000 de persoane au scandat lozinci si in Alba Iulia: "Cinste lor, cinste salvatorilor", "Nu plecam acasa, hotii nu ne lasa".

In Sibiu, imaginile par trase la indigo. "Parlamentarilor de acum le-as sugera sa plece. Ii punem acolo sa reprezinte interesele noastre, nu ale lor" - spune, revoltat un protestatar.

"Bucuresti, nu uita, Sibiul e de partea ta!" - s-a scandat in centrul orasului.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
RcwPA,  26.08.2021 08:12

croup trazodone

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii