ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-05-2014, ora 10:06

Mersul pe jos scade riscul de cancer de san

Articol de Madalina Irimia

Femeile care merg pe jos circa o ora si jumatate pe zi prezinta un risc cu 30% mai mic de a suferi de cancer de san, afirma oamenii de stiinta americani de la Universitatea din Carolina de Nord.

Potrivit cercetatorilor, persoanele active sunt mai putin predispuse la formarea de tesut adipos. Acesta creste secretia hormonilor estrogeni care, la randul lor, sunt implicati in mecanismul de formare a tumorilor la san.

„Prin acest studiu s-a dovedit ca miscarea poate tine cancerul de san la distanta. Insa de cata miscare este nevoie pentru a preveni aceasta forma de cancer, nu este prea clar. Sunt necesare noi studii”, explica Sarah Williams, expert la Institutul de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie.

Studiul s-a bazat pe analizarea stilului de viata a peste 3.000 de femei, cu varste cuprinse intre 20 si 98 de ani. Iar peste 1.500 dintre ele fusesera diagnosticate cu cancer de san. Voluntarele au fost intrebate cata activitate fizica obisnuiau sa faca intr-o saptamana.

Ele au luat in calcul inclusiv efortul pe care il depuneau in timp ce faceau curatenie prin casa. S-a observat ca cele mai multe femei suferinde cancer faceau miscare mai putin de zece ore pe zi.

Studiul a atras atentia cercetatorilor din toata lumea.

Sursa: adevarul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii