ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-09-2012, ora 04:51

Mersul cotidian pe sarma al unei femei de cariera. Singura romanca din Europa cu o asemenea functie

Articol de Madalina Irimia

A fost unul dintre primii angajati ai Connex si prima persoana care prelua un apel de telefonie mobila in Romania la serviciul Relatii cu Clientii, atunci cand reteaua s-a lansat neoficial in aprilie 1997, pentru un numar restrans de persoane. Amalia Sterescu si-a inceput cariera in urma cu 15 ani, dintr-o pozitie de entry level. Astazi este vicepresedinte in cadrul uneia dintre cele mai mari companii internationale de solutii IT - singura femeie din Romania si a doua din Europa care ocupa o asemenea pozitie in departamentul Suport Clienti, si consultant in outsourcing.

In paralel si-a construit si o viata personala, in care se regasesc si trei copii, si sustineca nu exista echilibru perfect intre cele doua roluri pe care le are, dar a invatat cum sa le alterneze, astfel incat sa le impace pe amandoua.

Dupa ceva ani in care am jonglat cu mai multe roluri simultan am inteles ca nu exista echilibrul perfect intre viata personala – viata profesionala, ci mai degraba o alternanta dinamica. Cand ocupi o pozitie de Senior Leader pentru care ai muncit enorm, cand ai investit timp, suflet si pasiune in echipa ta sau intr-un concept, nu iti permiti luxul sa lipsesti din operational mai mult de 6 luni. Totusi resimteam dureros faptul ca eram prin nu stiu ce avion cand baiatul meu spunea pentru prima oara „mama” sau nu eram acolo langa ei in unele momente cheie”, a explicat Amalia Sterescu, intr-un interviu acordat incont.ro.

Lucrand intr-o multinationala cu un program flexibil si care permite munca de acasa, a reusit in timp sa creeze mai mult echilibru in viata ei. “Am constientizat ca imi defineam altfel succesul in noul context: daca pana atunci succes insemna sa am o cariera profesionala solida, acum insemna cariera + a fi un parinte bun. Am inteles asta si mi-am readaptat modul de viata in consecinta, acceptand ca imi incetinesc ascensiunea profesionala, dar ca am oportunitatea de a consolida ceea ce am acumulat”, spune Amalia Sterescu.

Integral pe incont.ro

Foto: amaliasterescu.wordpress.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii