ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-01-2016, ora 08:56

Merkel vrea sa tina sub control fluxul de refugiati, dar si granitele UE deschise

Articol de Madalina Irimia
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a pledat, miercuri, pentru diminuarea numarului extracomunitarilor si pentru mentinerea liberei circulatii in spatiul Uniunii Europene.

"Pentru mine, este foarte important sa ajungem la reducerea semnificativa a afluxului de refugiati", a declarat Merkel in cursul unei intalniri cu lideri ai landului Bavaria, informeaza site-ul agentiei Reuters.

"In acelasi timp, este important sa mentinem libera circulatie in cadrul Uniunii Europene", a subliniat cancelarului Germaniei.

Horst Seehofer, liderul Uniunii Crestin-Sociale (CSU) si premierul landului german Bavaria, a criticat vehement de multe ori flexibilitatea Angelei Merkel in privinta venirii refugiatilor.

"Libertatea de circulatie in interiorul Uniunii Europene a fost un motor de prosperitate si dezvoltare economica", a subliniat Merkel.

Danemarca si Suedia au anuntat, marti, verificari la frontierele din cadrul Schengen, pe fondul valului de imigranti extracomunitari. Masuri similare au fost luate anterior de Ungaria, Slovenia, Austria si Germania.

Ministerul german de Interne a anuntat, miercuri, ca un numar-record de 476.000 de imigranti extracomunitari au solicitat azil in Germania in 2015, in timp ce alti 600.000 vor depune cereri similare.

Sursa: mediafax.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii