ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
29-02-2016, ora 11:21

Merkel indeamna UE sa nu lase Grecia „sa plonjeze in haos” in fata criza migratiei

Articol de Cristian Amariei
Uniunea Europeana nu poate lasa Grecia "sa plonjeze in haos" in fata afluxului de migranti, a subliniat cancelarul german Angela Merkel duminica, in contextul in care mii de migranti sunt blocati pe teritoriul grec dupa inchiderea frontierelor in Balcani, relateaza AFP, citata de L'Obs online.

Grecia a avertizat ca numarul migrantilor blocati pe teritoriul sau risca sa se tripleze, in martie, si sa atinga 70.000, din cauza cotelor impuse de catre tarile din Balcani migrantilor care vor sa se stabileasca in Europa Occidentala.

"Puteti sa credeti, serios, ca tarile din (zona) euro au luptat pana la ultima pentru ca Grecia sa ramana in (zona) euro (...) pentru ca, un an mai tarziu, sa lasam Grecia sa plonjeze in haos?", a declarat ea intr-o emisiune a postului public ARD, indemnand ca Atena "sa nu fie abandonata astfel".

"Datoria si obligatia mea este ca aceasta Europa sa gaseasca un drum comun", a spus Merkel, cu o verva neobisnuita, subliniind ca se afla in contact, in mod regulat, cu premierul grec Alexis Tsipras.

"Potrivit estimarilor noastre, numarul celor care vor fi blocati in tara noastra va fi intre 50.000 si 70.000 de persoane luna viitoare", a declarat anterior ministrul grec pentru Politica Migratorie Yiannis Mouzalas. "Astazi exista 22.000 de refugiati si migranti" in Grecia, a precizat el intr-un interviu pentru postul Mega.

Aproximativ 6.500 dintre ei erau inghesuiti, duminica, intr-o tabara improvizata in apropiere de satul Idomeni, in nordul Greciei, la frontiera cu Macedonia. Aproximativ alti 500 s-au instalat intr-o statie de alimentare cu carburant, la 12 kilometri distanta.

Continuarea pe mediafax.ro
     
Tag-uri: angela merkel, ue, grecia
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii