A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1736144409.1461.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Mentorul noii generatii de hackeri: Cum ii invata sa-si foloseasca talentul pentru lucruri bune, in loc sa faca necazuri
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-07-2016, ora 15:12

Mentorul noii generatii de hackeri: Cum ii invata sa-si foloseasca talentul pentru lucruri bune, in loc sa faca necazuri

Articol de Cristian Amariei
HackerOne este un start-up care ajuta companiile sa angajeze hackeri pentru a le sparge sistemele informatice. Totul in numele securitatii cibernetice.

CEO-ul companiei, Marten Mickos, a devenit un soi de mentor pentru hackerii din tarile in curs de dezvoltare. Ii invata pe acestia cum sa-si foloseasca talentul si priceperea in scopuri bune si sa mai castige si niste bani, in loc sa provoace necazuri, scrie Business Insider.

Prin programele de tip "bug bounty" dezvoltate de HackerOne, heckerii sunt invitati sa patrunda in sistemul informatic al companiilor, apoi sunt recompensati pentru bug-urile pe care le gasesc. Cu cat este mai grava problema descoperita de hackeri, cu atat e mai mare recompensa. Este metoda prin care companiile pot afla cum gandesc hackerii si cum ar putea sa patrunda in software-ul lor, dar fara riscuri si int-un cadru controlat.

Oamenii sunt problema, tot ei sunt si solutia

In urma cu sapte luni, firma l-a angajat pe Mickos pe postul de CEO. El este recunoscut ca adera la companii tinere, dar promitatoare, pe care le vinde mai apoi cu sume uriase, de ordinul milioanelor de dolari.

La inceput, Mickos recunoaste ca nu a fost interesat de HackerOne. Evident, s-a razgandit mai apoi. "Am realizat ca aceasta companie este punctul de cotitura in securitate cibernetica. Mi-am dat seama ca am facut lucrurile pe dos pana acum. Am dezvoltat programe care sa ii combata pe hackeri. Dar nu tehnologia e solutia. Oamenii sunt problema, tot ei sunt si solutia", a punctat CEO-ul HackerOne.

Astazi, HackerOne are o retea de "zeci de mii" de hackeri, spune el, multi dintre ei sunt adolescenti care l-au gasit pe Facebook sau Twitter.

Mickos se declara emotionat cand vorbeste de misiunea companiei. Multi dintre hackerii cu care lucreaza sunt inadaptati social. "Dar daca le dai ceva de facut, daca le spui sa faca ceva bun, vor face asta imediat, isi doresc sa faca bine".

"Eram intr-o zi pe chat, pe Facebook, cu noul meu prieten. Un pusti de 16 ani din Pakistan. A invatat singur cum sa fie hacker. E un tip grozav si intr-o buna zi va fi seful de securitate cibernetica la o companie uimitoare. El face progrese in fiecare zi. Are doar un smarphone si un laptop, asta e tot!", spune Mickos.

A ajuns sa cunoasca adolescenti din Filipine, Maroc, Arabia Saudita, Marea Britanie, Rusia si Scandinavia. "Sunt peste tot! Sunt entuziasti si plini de speranta. E la fel ca la Brexit. Baietii din garda veche sunt gata sa plece. Dar tinerii, ei sunt gata sa construiasca o societate digitala pentru noi".

Pentagonul cere hackerilor sa ii sparga sistemul

HackerOne are o lista impresionanta de clienti: Uber, Dropbox, Airbnb, GitHub, GM, si Twitter. Dar cel mai mare client de pana acum a fost chiar Pentagonul.

Departamentul american de Aparare a incheiat un contract, in mai, cu HackerOne. Peste 1.400 de hackeri au participat la program si au gasit in total 138 de erori. Au fost recompensati cu 71.200 de dolari.

Pentagonul a fost atat de fericit cu acest program, incat fiecare hacker a primit o insigna speciala.

Sursa: ziare.com
     
Tag-uri: hackeri, mentori, pentagon
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii