A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831769.128.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Meniul celui mai vechi restaurant din lume
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-10-2016, ora 10:01

Meniul celui mai vechi restaurant din lume

Articol de Cristian Amariei
Nu poti pleca din Madrid fara sa treci pragul celui mai vechi restaurant din lume, cu o istorie de 300 de ani, preferatul unora dintre cei mai mari scriitori ai lumii: Sobrino de Botin.

Initial dorit un han, localul a fost deschis in 1725 de catre cheful francez Jean Botin si sotia sa. S-a numit Casa Botin, iar dupa moartea maestrului bucatar, cand nepotul sau a preluat afacerea, a primit numele de Sobrino de Botin (Nepotul lui Botin). Astazi, restaurantul este detinut de familia Gonzales, scrie Gustarte.ro.

Parfumul si atmosfera tavernei traditionale spaniole dainuie si acum pe toate cele patru etaje, in cele cinci saloane si in crama.

Turisti din intreaga lume vin la Sobrino de Botin, in inima Madridului, pentru savuroasa bucatarie castiliana, celebra pentru fripturile suculente gatite intr-un cuptor de fonta si lemn, la fel de vechi ca localul.

Trei feluri de mancare sunt emblema restaurantului:

- Cochinillo - purcelus de lapte din Segovia, cu ierburi aromate si usturoi, alaturi de cartofi la cuptor;

- Cordero asado - friptura de miel crescut in Sepulveda;

- Botin de almejas - scoici cu sos de ceapa, ardei iute, usturoi, vin alb sec, piure de rosii si foi de dafin.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii