A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720433059.9493.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Membrii CNA au votat in unanimitate scoaterea posturilor Antena Group de pe platforma Digi a RCS&RDS;
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-05-2012, ora 08:34

Membrii CNA au votat in unanimitate scoaterea posturilor Antena Group de pe platforma Digi a RCS&RDS;

Articol de Cristian Amariei

Membrii CNA au aprobat in unanimitate modificarea avizului de retransmisie pentru platforma Digi a RCS&RDS, in sensul scoaterii televiziunilor Antena Group - Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia TV si Gsp TV - din oferta, in urma solicitarii companiei de telecomunicatii.

CNA a aprobat solicitarea RCS&RDS de scoatere a posturilor Antena Group de pe platforma sa de satelit, in termenul prevazut de lege, dupa ce a acordat companiei de telecomunicatii si grupului media perioada legala pentru a negocia un nou acord de retransmisie.

De asemenea, UPC a depus la CNA, pe 26 aprilie, o solicitare de scoatere a televiziunilor Antena 1, Antena 3, Euforia TV si Gsp TV de pe platforma sa Focus Sat, intrucat acordul de retransmisie a acestor posturi a expirat. Si in acest caz, membrii CNA au decis sa amane luarea unei decizii, cu respectarea termenului legal de 30 de zile de la primirea solicitarii, pentru a da celor doua companii posibilitatea sa negocieze un nou acord.

RCS&RDS a scos televiziunile Antena 1, Antena 3 si Euforia TV de pe platforma sa de satelit Digi in noaptea de 19 spre 20 aprilie.

Intr-un comunicat remis MEDIAFAX pe 20 aprilie, RCS&RDS a anuntat ca nu mai difuzeaza Antena 1, Antena 3 si Euforia TV pe platforma de satelit Digi, intrucat compania de telecomunicatii nu mai poate accepta sa plateasca peste 7 milioane de euro pe an, suma care ar fi fost solicitata de Antena TV Group pentru difuzarea prin satelit a acestor televiziuni.

Totodata, RCS&RDS a precizat, in comunicat, ca Antena TV Group a declarat libere la retransmisie televiziunile sale, fara conditionari tehnice sau financiare, fapt pentru care, pentru cablu, distribuitorii au dreptul si obligatia de a transmite gratuit aceste posturi, insa pentru satelit au dreptul, nu si obligatia sa le retransmita.

In schimb, Intact Media Group a afirmat, pe 20 aprilie, intr-un comunicat, ca RCS&RDS a retras de pe platforma proprie DTH, in mod abuziv, Antena 1 si Antena 3, acuzand, totodata, compania de telecomunicatii de rea credinta. Potrivit comunicatului Antena, RCS&RDS a refuzat sa incheie un acord cu grupul media, motivand ca televiziunile in cauza au fost declarate libere la retransmisie.

Pe 26 aprilie, Mihai Dinei, membru in Consiliul de Administratie al RCS&RDS, a declarat in sedinta Consiliului National al Audiovizualului (CNA) ca reprezentantii companiei de telecomunicatii au facut o noua propunere grupului Antena pentru retransmisia televiziunilor sale pe platforma digitala Digi.

"A fost o intalnire ieri (25 aprilie, n.r.) in care, pentru a veni in sprijinul abonatilor, am cerut din partea Antenei TV Group sa ne comunice un tarif pentru pachetul Antena, astfel incat orice abonat care doreste sa aiba pachetul de programe Antena prin DTH sa poata achizitiona acel pachet la tariful pe care-l vor propune dansii (Antena TV Group - Intact, n.r.)", a spus Mihai Dinei.

El a precizat insa ca Antena TV Group - grupul Intact a refuzat noua propunere a RCS&RDS.

Sursa: Mediafax.ro

Sursa foto: cotidianul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii