A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719811647.3457.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Medicii vor putea sa lucreze in spitalele publice ori private si dupa varsta de pensionare
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-11-2014, ora 15:53

Medicii vor putea sa lucreze in spitalele publice ori private si dupa varsta de pensionare

Articol de Madalina Irimia
Colegiul Medicilor din Romania (CMR) a anuntat astazi ca a reglementat situatia medicilor care au implinit varsta de pensionare, permitandu-le sa isi continue activitatea in sectorul public, daca postul scos la concurs nu se ocupa de un medic mai tanar.

Daca postul nu se ocupa in urma scoaterii la concurs, avizam prelungirea activitatii pentru medicii pensionari pentru a nu bloca activitatea spitalului. Avem situatii in tara, in care s-ar inchide sectii, daca nu ar lucra medicii pensionari, cum este cazul Spitalului Judetean Tulcea. Dar, acolo unde se pot inscrie medici tineri la concurs, nu incurajam prelungirea la nesfarsit a activitatii medicilor pensionari”, a declarat Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

Decizia CMR prevede ca un medic isi poate continua activitatea peste varsta legala de pensionare (65 de ani) numai in situatii exceptionale, respectiv exista exista deficit de personal medical sau in zone defavorizate si doar pe perioada in care postul urmeaza sa fie scos la concurs. Medicii isi pot continua activitatea medicala peste varsta de pensionare si in unitati sanitare private.

Sursa: zf.ro
Foto: eangajare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii