A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719834612.0662.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Medicii trag un semnal de alarma. Zeci de mii de romani fac atac cerebral din cauza stresului
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-07-2015, ora 13:10

Medicii trag un semnal de alarma. Zeci de mii de romani fac atac cerebral din cauza stresului

Articol de Cristian Amariei
Stresul si alimentatia in exces ne distrug sanatatea. Semnalul de alarma a fost tras de mai multi specialisti care au participat la scoala internationala de vara de Neurologie, de la Eforie Nord. Grav este ca tot mai multi tineri ajung in spital cu accidente vasculare cerebrale.

Anual, aproximativ 65.000 de romani cad victime accidentului vascular cerebral, iar o treime dintre acestia au sub 64 de ani. Totul se intampla din cauza stresului cotidian si a alimentatiei, spun medicii. Acestia spun ca postul ne poate ajuta. Cu toate acestea, putini sunt cei care-l tin.

"La noi, aceasta crestere a patologiei vasculare este si probabil efectul unui mediu care este intr-o continua schimbare, care genereaza o cantitate de stres mult mai mare, de asemenea dificultatile economice", explica Dafin Muresanu, presedintele Societatii Romane de Neurologie.

Specialistii sustin ca nici laudatele celule stem nu reprezinta solutia pentru regenerarea celor bolnave. "Datele sunt contradictorii. Multe dintre controale sunt negative, adica nu confirma hiperentuziasmul initial. Trebuie gasita o solutie pe langa celule stem sa fie folosite si alte tipuri de celule", este de parere Laurentiu Popescu, directorul Institutului Victor Babes.

In tara noastra aceste afectiuni patologice ucid de patru ori mai multi oameni decat in alte state europene.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii