A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662370.7085.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Medicii de familie nu sunt de acord sa distribuie cardul electronic de sanatate
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-01-2013, ora 18:27

Medicii de familie nu sunt de acord sa distribuie cardul electronic de sanatate

Articol de Madalina Irimia

Presedintele Societatii Nationale a Medicilor de Familie din Romania (SNMFR), dr. Rodica Tanasescu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, ca medicii de familie sunt de acord cu utilizarea cardului electronic de sanatate, dar nu si cu distribuirea lui de catre ei.

"Suntem de acord sa folosim cardul, dar nu sa-l distribuim si sa-l inscriptionam. Aceasta necesita mult timp, in plus nu noi trebuie sa validam date de identificare. Nu suntem evidenta populatiei, ci medici", a spus Tanasescu.

Ea a adaugat ca medicii au fost de acord cu reteta electronica, deoarece aceasta inseamna transparenta in ceea ce priveste prescrierea medicamentelor.

Potrivit acesteia, inca mai sunt disfunctionalitati in ceea ce priveste reteta electronica, fiind momente in care preluarile din SIU - Sistemul Unic Integrat - nu functioneaza deloc sau partial. "In cursul zilei de joi dimineata sistemul functiona", a spus Tanasescu.

Ea a aratat totodata ca multe spitale nu sunt pregatite sa elibereze retetele in format electronic pentru pacientii externati.

Acest lucru trebuie rezolvat pentru ca pacientii externati trebuie sa primeasca reteta la iesirea din spital pentru 30 de zile, a explicat presedintele SNMFR, care a adaugat ca sunt anumite medicamente pe care medicul de familie nu are dreptul sa le prescrie precum citostatice, insulina, medicamente pentru anumite psihoze.

Dr. Tanasescu a mentionat ca o parte din erorile din sistem au fost remediate si datorita feedback-ului medicilor.

Sursa: AGERPRES

Foto: evz.ro

     
Tag-uri: CNAS, medici, card, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii