A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727663831.4491.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Medicii de familie acuza: „Cardurile de sanatate, blocate o ora”. CNAS neaga orice problema
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-06-2015, ora 14:08

Medicii de familie acuza: „Cardurile de sanatate, blocate o ora”. CNAS neaga orice problema

Articol de Madalina Irimia
Noi probleme cu cardurile de sanatate: acestea s-au blocat marti, 2 iunie, timp de o ora, dupa vacanta de trei zile pe care au avut-o romanii, conform reprezentantilor medicilor de familie. Directorul CNAS a negat blocarea sistemului, dand vina pe "mici inadvertente".

Cardurile de sanatate s-au blocat, marti dimineata, dupa o minivacanta de trei zile pe care au avut-o romanii. Motivul este suprasolicitarea sistemului de citire al acestora.

Nu se pot face consultatii si nici analize medicale fara cardurile de sanatate, se plang medicii de familie. Marti dimineata s-au format deja cozi in mai multe clinici si cabinete, informeaza Realitatea TV.

Doi iunie este prima zi de raportare pentru luna trecuta pentru toti furnizorii, prima din cele sapte. Conform reprezentantilor medicilor: problemele au inceput inca de la prima ora a zilei de marti, urmand ca in jurul orei 10 sa se blocheze intreg sistemul. Sistemul a fost blocat timp de o ora.

Oficialii sustin ca sunt "mici inadverente", negand toate problemele semnalate de medici.

Vasile Ciurchea, directorul CNAS a sustinut, la Realitatea TV: "Sistemul functioneaza, cardurile de sanatate nu sunt blocate. Nu a existat nicio problema nici acum, nici mai devreme. E o perioada aglomerata, pentru ca sunt raportarile lunii trecute, dar nu sunt blocaje".

Sandra Alexiu, reprezentantul medicilor de familie, a explicat problemele: "De la ora zece fara un sfert la ora 11 fara un sfert, nu am putut folosi cardul. Totul a fost blocat: am verificat si la farmacia din jur si la laboratul de analize, nu functioneaza. O ora totul a fost blocat, acum functioneaza. De o luna de zile trebuia marita raportarea. De la 9.30 noi toti incepem sa ne uitam in monitoare, stim ca de la ora 10 incep si internarile. E o lipsa de respect pentru pacienti si medici. Le-am explicat pacientilor ce se intampla si cine e vinovat, le-am oferit retete fara compensare pentru cateva zile. De o luna de zile facem aceste precizari, ne plangem, nu ne aude nimeni".

La o luna dupa implementarea sistemului de validare al cardurilor de sanatate, erorile informatice nu inceteaza sa apara. La fiecare inceput de luna toti furnizorii de servicii medicale trebuie sa introduca in sistem datele privind activitatea lor medicala. Din cauza suprasolicitarii, sistemul s-a blocat din nou marti dimineata.

Introducerea cardului de sanatate, amanata din nou. Presedintele CNAS spune ca acesta va deveni obligatoriu abia la inceputul lunii august. Autoritatile au amanat pentru a cincea oara implementarea cardului de sanatate, deoarece sunt sute de mii de oameni care nu l-au primit.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii