A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662484.1345.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Medicii de familie: Daca hipertensiunea arteriala ar fi depistata la timp, complicatiile ar fi incomparabil mai mici
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-04-2013, ora 13:34

Medicii de familie: Daca hipertensiunea arteriala ar fi depistata la timp, complicatiile ar fi incomparabil mai mici

Articol de Madalina Irimia

Unul din trei adulti cu varsta peste 25 de ani, la nivel global, are tensiunea arteriala ridicata, iar peste 9 milioane de decese apar anual in lume din cauza complicatiilor hipertensiunii arteriale, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Medicii sustin ca, daca hipertensiunea arteriala ar fi depistata la timp pentru toata populatia tarii, daca s-ar respecta tratamentul corect, complicatiile acestui ''ucigas in serie'' ar fi incomparabil mai mici.

"Daca ai in familie cel putin un caz de hipertensiune arteriala, daca nu ti-ai masurat niciodata tensiunea arteriala, daca nu esti sigur ca nu ai hipertensiune, fa un gest simplu, o vizita in cabinetul medicului tau de familie si masoara-ti corect tensiunea arteriala! Cheia succesului este depistarea precoce a hipertensiunii. La fel de importante pentru pacientii deja diagnosticati sunt respectarea unui stil de viata sanatos si a tratamentului pe termen lung. Ignorarea tratamentului constant si corect, a vizitelor la medic se platesc, din pacate, extrem de scump, in ani de suferinta a pacientilor si familiilor lor. Dializa, interventiile chirurgicale la nivel cardiac, tratamentul de lunga durata in urma unui accident vascular cerebral, toate acestea presupun suferinta si costuri enorme pentru pacienti si familiile lor, dar si pentru sistemul medical in ansamblu si pot fi evitate cu ajutorul medicilor de familie", a declarat dr. Rodica Tanasescu, presedinte al Societatii Nationale a Medicilor de Familie (SNMF), cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii, marcata pe 7 aprilie.

Integral pe agerpres.ro

Foto: ghidcabinet.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii