ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-02-2013, ora 17:02

Medicii britanici cer suprataxarea bauturilor carbogazoase si interzicerea reclamelor la junk-food

Articol de Madalina Irimia

Medicii britanici fac apel la suprataxarea bauturilor carbogazoase si interzicerea reclamelor la junk-food, subliniind ca obezitatea reprezinta 'cea mai mare' amenintare la adresa sanatatii, relateaza luni BBC.

Potrivit ultimului raport realizat de Academia Colegiilor medicale regale, in care sunt inscrisi aproape toti doctorii din Marea Britanie, circumferinta crescuta a taliilor constituie deja o 'criza uriasa', iar masurile luate pana in prezent sunt ineficiente. In opinia medicilor britanici, mancarea nesanatoasa ar trebui tratata intr-un mod asemanator cu tigarile.

Marea Britanie este una din tarile cele mai 'obeze' din lume: circa un sfert dintre adulti pot fi categorisiti ca atare, iar acest numar este de asteptat sa se dubleze pana in 2050, in conditiile in care o treime din absolventii de scoli primare sunt deja obezi. Or, aceasta tendinta va presupune consecinte grave asupra sanatatii intregii tari, avertizeaza The Academy of Medical Royal Colleges, in primul sau apel comun pe aceasta tema.

Integral pe agerpres.ro

Foto: parenthub.com.au

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii