A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727674983.6882.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Medicamente si suplimente pe care sa nu le asociezi niciodata
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-08-2016, ora 08:41

Medicamente si suplimente pe care sa nu le asociezi niciodata

Articol de Cristian Amariei
Unele suplimente sau substantele acestora pot interactiona cu anumite medicamente, fie ele cu sau fara prescriptie medicala. Fara sa-ti dai seama poti combina un medicament pentru tensiune cu un supliment comun cum ar fi vitamina E, care poate provoca reactii nedorite.

Din categoria medicamentelor pe care nu trebuie sa le asociezi nicioadata cu vitamine sau suplimente se numara cele pentru osteoporoza, cele pentru care impiedica coagularea sangelui sau medicamentatia prescrisa impotriva acneei.
Iei anumite medicamente care necesita reteta de la medic? In acest caz este important sa fii atenta la potentialele interactiuni ale unor medicamente cu suplimentele nutritive. Iata trei dintre cele mai des intalnite greseli de asociere pe care vrei sa le eviti.

1. Nu lua vitamina E daca urmezi un tratamentul cu un medicament folosit impotriva coagularii sangelui. Aceasta combinatie determina aparitia unor efecte secundare nedorite precum sangerarea crescuta.

2. Evita vitamina A daca urmezi un tratament cu retinoizi impotriva acneei. Aceasta combinatie poate creste nivelul toxic al vitaminei in sange deoarece retinoizii sunt derivati din vitamina A. In cazul in care iei medicamente pe baza de isotretinoin, pentru tratarea acneei severe, pot aparea simptome care apar la supradozajul sever cu vitamina A.

3. Magneziul, chiar si sub forma unui multivitamine poate afecta absorbtia unor tratamente cu bisfonati, administrat in cazurile de osteoporoza. Aceste medicamente trebuie luate la 2 ore de la administrarea unui supliment cu magneziu. Aceleasi recomandari sunt valabile si in cazul calciului.

Pentru a fi sigura ca nu exista riscul unor interferente adu doctorului de familie o lista cu toate medicamentele, vitaminele, mineralele sau suplimentele naturiste pe care le iei. Astfel, nu vei uita sa mentionezi doctorului toate suplimentele pe care le ei.

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii