STIRILE CELE MAI...
IA'SI - Un banc pe zi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi
Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
SOCIAL
17-11-2014, ora 16:06
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
Medicamente si produse cosmetice pe care dam banii degeaba! Uite de ce trebuie sa tii cont
Articol de Madalina Irimia In cazul multor produse comercializate pe scara larga in farmacii si drogherii, dovezile stiintifice care sa le ateste eficienta sunt foarte slabe.
Acest lucru este sustinut de Anthony Cox, conferentiar specializat in domeniul farmaceuticii clinice la Birmingham University, intr-un articol publicat recent in The Pharmaceutical Journal.
1. Medicamente contra tusei
Dovezile medicale privind eficienta „medicamentelor de tuse” sunt slabe si nu exista nicio dovada ca ele ar reduce durata bolilor, spune dr. Tim Ballard, vicepresedinte al Royal College Of General Practitioners.
Daca tusea este provocata de o infectie virala – cum se intampla cel mai des – nu prea avem ce face, trebuie sa asteptam ca sistemul imunitar sa elimine virusul din organism. Medicamentele contra tusei nu grabesc acest proces.
2. Solutie pentru indepartarea cerii din urechi
Desi unele dintre aceste solutii contin ingrediente cu nume impresionante, iar fabricantii sustin ca ele inmoaie sau dizolva foarte eficient ceara din urechi, de fapt nu exista dovezi stiintifice ca aceste produse ar mai eficiente decat apa
3. Antihistaminicele ca remediu impotriva insomniei
Multe somnifere vandute fara reteta contin un antihistaminic numit difenhidramina, utilizat adesea si impotriva alergiilor si care are ca efect secundar o stare de somnolenta.
Dar asta nu inseamna ca poate fi folosita cu succes pentru a trata insomnia; dovezile medicale in acest sens sunt subrede, avertizeaza NHS Choices.
4. Unguente cu aspirina
Salicilatul, ingredientul activ din aspirina, reduce intr-adevar inflamatia si durerea, atunci cand este administrat pe cale orala, dar nu este la fel de eficieint cand este administrat sub forma de unguent, pentru tratarea durerilor musculare.
O revizie ampla a studiilor in domeniu, realizata in 2009 de catre Cochrane Database of Systematic Reviews, a aratat ca exista prea putine dovezi ca unguentele cu salicilat ar avea mai mult efect decat o crema oarecare, fara ingrediente active (placebo).
Mai multe pe sursazilei.ro
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email