ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-02-2014, ora 06:39

Medic ortoped acuzat de malpraxis

Articol de Cristian Amariei

Fiica unei paciente a Spitalului Judetean Sf. Apostol Andrei din Galati a depus o plangere la Directia de Sanatate Publica (DSP) Galati, in care acuza un medic ortoped de malpraxis.

Potrivit sesizarii facute de Cosmina Hudres, mama ei, Saftica Hudres, in varsta de 55 ani, a cazut pe gheata pe 31 ianuarie si s-a lovit la mana si picior. Cand s-a prezentat la spital, medicul ortoped de garda i-a pus mana in ghips si i-a spus ca piciorul este in regula, trimitand-o acasa. A doua zi, pacienta a revenit la spital, cu dureri foarte mari si cu piciorul necrozat. Medicii de la Sectia de Chirurgie Vasculara a Spitalului Judetean Sf. Apostol Andrei au constatat ca fisura osului lezase artera, diagnosticul fiind 'Entorsa de genunchi drept cu ruptura de capsula articulara si contuzie de gradul III de artera poplitee. Hematom compresiv de spatiu popliteu. Necroze de muschi gemeni si soleari drepti'. In pofida eforturilor medicilor chirurgi, piciorul nu a mai putut fi salvat, fiind nevoie de amputarea lui, de la genunchi.

La sesizarea familiei pacientei, DSP Galati va constitui o comisie de malpraxis, urmand ca rezultatul anchetei sa fie prezentat in termen de maxim trei luni de la depunerea sesizarii.

Luni, familia Hudres va face plangere penala pe numele medicului ortoped, actul urmand sa fie depus la Parchetul de pe langa Judecatoria Galati.

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta s-a autosesizat, managerul unitatii spitalicesti, dr. Mihaela Debita declarand ca se va face o ancheta in acest caz.

Sursa: agerpres.ro

Foto: televiziunea-medicala.ro

     
Tag-uri: medic, malpraxis, Galati
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii