A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664739.2167.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

MedBeep- aplicatia gratuita pentru implementarea corecta a tratamentelor medicale
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-01-2013, ora 16:02

MedBeep- aplicatia gratuita pentru implementarea corecta a tratamentelor medicale

Articol de Madalina Irimia

Echipa de la ConsultaDoctor.ro a dezvoltat MedBeep, o noua aplicatie in domeniul medical, pentru implementarea corecta si eficienta a tratamentelor medicamentoase. "Din cate stim, MedBeep este prima aplicatie romaneasca gratuita pentru aplicarea prescriptiilor medicale; prima varianta dezvoltata este cea pentru telefoanele Android, iar foarte curand va fi disponibila si cea pentru iPhone. In plus, aplicatia poate fi folosita si direct de pe website, cu alerte simple prin SMS catre orice tip de telefon", a aratat Dr. Mario Grigorascu, managerul companiei care detine aplicatia.

MedBeep ajuta pacientii sa isi ia corect medicamentele: in aplicatie, utilizatorul poate defini mai multi pacienti, fiecare cu schema sa de tratament, iar pentru fiecare dintre acestia, MedBeep va emite alerte dupa cum doreste utilizatorul, respectiv atunci cand trebuie luat fiecare medicament, cand s-a omis o doza, inainte sa se termine un flacon de pastile etc.

Aplicatia permite setarea schemelor de tratament in care dozele variaza de la zi la zi sau chiar in aceeasi zi (foarte util la initierea tratamentului medicamentos in bolile de inima, de exemplu). In plus, atat de pe un Smartphone pe care s-a descarcat aplicatia, cat si de pe website-ul MedBeep, aplicatia poate fi setata sa genereze alerte prin SMS catre un alt numar de telefon, care poate apartine unui telefon simplu; astfel, solutia MedBeep poate fi usor folosita in beneficiul "bunicilor", care in general au mobile traditionale si pentru care copiii sau nepotii pot seta alerte de luare a medicamentelor. In MedBeep, un pacient poate arhiva un jurnal al simptomelor sau al starii de sanatate monitorizate in paralel cu aplicarea tratamentului, iar acestea pot fi ulterior prezentate medicului; aplicatia poate genera alerte si in ceea ce priveste programarea vizitei la un cabinet medical.

"Aplicarea incorecta a tratamentelor medicale de catre pacienti, care uita sa ia la timp medicamentele si/sau iau doze gresite este o mare problema la nivel global, iar MedBeep este una dintre aplicatiile care isi propun sa fie un ajutor pentru a contracara acest lucru", a precizat Dr. Mario Grigorascu.

Expertii Forumului Economic Mondial (WEF), in raportul pe 2013 asupra riscurilor globale, au atras atentia asupra rezistentei tot mai mari a populatiei la antibiotice. "Rezistenta in crestere fata de antibiotice are ca principala cauza aplicarea incorecta a tratamentelor; efectele in timp pot fi dramatice asupra starii generale de sanatate a populatiei, intrucat persoanele care dezvolta rezistenta la un anumit antibiotic ar avea nevoie de un altul pentru a combate o anumita infectie, iar cercetarea la nivel mondial in ceea ce priveste antibioticele nu a fost foarte activa in ultimii ani", a precizat Dr. Mario Grigorascu.

Medicatia incorecta afecteaza si bugetele Caselor de Asigurari de Sanatate, care trebuie sa achite tratamente in plus in cazurile in care pacientii nu au raspuns la primele scheme de medicatie intrucat nu le-au respectat conform indicatiilor medicului sau farmacistului.

"Lucrurile sunt grave pentru pacientii care nu respecta medicatia indiferent despre ce boli vorbim, iar in cazul cardiacilor- si nu numai- erorile pot fi fatale. MedBeep se descarca gratuit, are un sistem complet de reamintire a tratamentelor, iar indicatiile si setarile sunt in limba romana, asa incat considerand toate aceste aspecte, aplicatia a fost deja foarte bine primita de o serie de reprezentanti ai comunitatii medicale cu care am discutat”, a aratat Dr. Mario Grigorascu.

MedBeep se descarca gratuit din website-ul romanesc www.MedBeep.ro , din pagina de Facebook sau din Google Play.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii