ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-09-2016, ora 11:15

Mecanic de tren de mare viteza din Japonia, surprins in timp ce gonea pe sine cu picioarele pe bord. Cum s-a scuzat

Articol de Cristian Amariei
Conductorul unui tren de mare viteza din Japonia, care poate atinge 281 de kilometri la ora, a fost suspendat dupa ce a fost surprins ruland pe sine, cu picioarele pe bord.

Conform Companiei de Cai Ferate din Centrul Japoniei, barbatul, in varsta de 29 de ani, a declarat ca si-a intins picioarele timp de circa zece secunde si a adaugat ca nu a fost prima oara cand a facut acest lucru, arata The Telegraph.

Mecanicul de locomotiva, a carui identitate nu a fost dezvaluita, a fost fotografiat de un pasionat de trenuri in timp ce conducea locomotiva Kodama si cele 16 vagoane intre garile Kakegawa si Hamamatsu din prefectura Shizuoka. Fotografia a fost distribuita de mii de ori pe Twitter.

Dupa incident, Compania de Cai Ferate din Centrul Japoniei a sustinut o conferinta de presa in care purtatorul de cuvant si-a cerut scuze in numele conductorului, arata Japan Today. Acesta a adaugat ca este impotriva regulamentului ca mecanicul de locomotiva sa-si tina picioarele pe bord deoarece acest lucru poate impiedica o interventie rapida in caz de urgenta.

Trenurile Kodama sunt dotate cu un sistem ce reduce automat viteza in cazul in care se atinge viteza limita, a precizat purtatorul de cuvant.

In Japonia exista o retea de peste 2.700 de kilometri de cale ferata, pe care ruleaza trenuri de mare viteza numite si ''trenuri-glont''. Japonia a fost prima tara din lume care a introdus astfel de trenuri, in 1964.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Tag-uri: japonia, tren, viteza
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii