ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-02-2014, ora 05:35

Matreata, cum apare si cum poti sa scapi de ea definitiv

Articol de Madalina Irimia

Matreata este o afectiune a scalpului cu care se confrunta foarte multe persoane, indiferent de sex sau de varsta. Se caracterizeaza prin prezenta unor "fulgi" (scuame albicioase) la nivelul pielii capului, pe par si pe umeri. Practic, matreata este formata din celule moarte care se desprind de pe pielea capului.

Potrivit medicilor, principala cauza a aparitiei matretii este irigarea insuficienta cu sange a pielii de la nivelul scalpului, pielea devine uscata si astfel apare matreata. De asemenea, matreata poate aparea din cauza stresului, a dietei dezechilibrate sau din cauza unor produse cosmetice pe care le folosim.

De aceea, este important sa stim cum trebuie sa ne ingrijim parul atunci cand ne apare matreata.

Uleiul de masline

Un remediu foarte eficient este folosirea uleiului de masline. Maseaza bine piele capului, dar si parul, cu ulei de masline. Lasa-l sa actioneze 30 de minute, dupa care clateste bine. Parul tau va capata luciu, iar pielea capului o sa fie hidratata. De asemenea, este bine sa te clatesti cu otet. Dilueaza cateva linguri de otet in apa si foloseste la clatire. Exemplul este valabil si cu zeama unei lamai.

Mai poti folosi si 4-5 linguri de ulei de germeni de grau, pe care le incalzesti si le amesteci cu ulei de masline si de cocos. Maseaza bine scalpul cu acest amestec si lasa sa actioneze pentru 30 minute. Dupa, clateste bine parul.

Integral pe eva.ro

Foto: famclub.ro

     
Tag-uri: matreata, par, ingrijire
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii