ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
06-05-2014, ora 13:58

Masura prin care statul vrea sa ii ajute pe romanii ce vor sa isi deschida o afacere. Ar putea primi finantari de 10.000 euro

Articol de Cristian Amariei

Guvernul vrea sa elimine din legea actuala limita de 35 de ani pana la care intreprinzatorii debutanti primeau scutiri de taxe si impozite, dar si finantari nerambursabile de 10.000 de euro atunci cand isi infiintau prima companie.

Pana acum, orice tanar de pana in 35 de ani care nu a mai avut o firma putea sa aplice pentru proiectul "SRL debutant" cu o conditie: sa angajeze cel putin 2 oameni cu carte de munca si sa isi reinvesteasca in companie, in fiecare an, jumatate din profitul obtinut.

In plus, pe baza unui plan de afaceri tinerii puteau sa aplice si pentru un ajutor nerambursabil de la stat de 50% din valoarea proiectului, dar maximum 10.000 de euro. Odata ce primeau avizul favorabil pe proiectul afacerii, banii le erau virati pe criteriul primul venit, primul servit, in functie de data la care aplicasera.

Sansele cresc insa si in functie de domeniul ales pentru deschiderea afacerii.

"Incurajam afaceri in mediul rural, afaceri in domeniul productiei. Pana cand se primeste raspunsul dureaza 60 de zile. Procesul insa este indelungat si ia mai mult timp. Intr-un an de zile veti primi insa toti banii”, a spus Florin Jianu - ministrul IMM-urilor si al turismului.

Integral pe stirileprotv.ro

Foto: cronicaromana.ro

     
Tag-uri: bani, Guvern, afaceri
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii