ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-07-2013, ora 11:25

"Masina-submarin" a lui "James Bond" este de vanzare

Articol de Madalina Irimia

Automobilul Lotus Esprit, transformat in 1977 in submarin pentru filmarile de la pelicula "Spionul care ma iubea/ The Spy who loved me", din seria "James Bond", va fi scos la licitatie in toamna, la Londra, potrivit Mediafax.

"Masina-submarin" a agentului 007, fabricata in 1977, pentru seria "The spy who loved me", cu Roger Moore, va fi scoasa la licitatie de casa RM Auctions, in luna septembrie, la Londra, informeaza hollywoodreporter.com.

Masina este complet functionala, fiind un submarin cu auto-propulsie. Aceasta a fost proiectata de Perry Oceanographic, cu sediul in Florida. Fabricarea masinii a costat aproximativ 100.000 de dolari, valoarea acesteia in acest moment fiind de peste 400.000 de dolari.

Dupa ce a fost folosita pentru filmarile seriei James Bond din 1977, in Bahamas, masina a fost depozitata in New York, timp de 10 ani, chiria fiind platita in avans. Ea a fost descoperita in 1989, iar containerul in care era depozitata a fost scos in secret la licitatie, pentru a fi evitate fraudele. Containerul a fost cumparat de un cuplu, pentru o suma relativ mica, potrivit hollywoodreporter.com.

Pentru o perioada lunga de timp, Lotus Esprit a fost tinuta departe de ochii publicului, dar a aparut o vreme la Muzeul Petersen Automotive din Los Angeles. Casa organizatoare nu ofera detalii despre suma de la care va porni licitatia.

In 2010, automobilul Aston Martin DB5, de culoare argintie, pilotat de Sean Connery in doua filme din seria "James Bond" - ''Goldfinger'' (1964) si ''Thunderball'' (1965) -, a fost cumparat de omul de afaceri american Harry Yeaggy, pentru suma de 4,6 milioane de dolari.

James Bond, super-spionul din romanele lui Ian Fleming, a ajuns pentru prima data pe marele ecran in filmul "Dr. No", din anul 1962, cu ajutorul actorului Sean Connery, care a jucat rolul principal. Ceilalti actori care au interpretat acelasi rol de-a lungul anilor sunt Roger Moore, George Lazenby, Timothy Dalton, Pierce Brosnan si Daniel Craig.

Primele 23 de filme "James Bond" realizate pana in prezent au generat incasari de peste 4,1 miliarde de dolari in toata lumea.

Foto: thebounce.co.za

     
Tag-uri: masina, film, vanzare
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii