A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664946.1457.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Marturii terifiante din clubul groazei din SUA - Sange peste tot, sms-uri disperate din baie: „Mama, vine, o sa mor!”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-06-2016, ora 11:41

Marturii terifiante din clubul groazei din SUA - Sange peste tot, sms-uri disperate din baie: „Mama, vine, o sa mor!”

Articol de Madalina Irimia
Tinerii care se aflau in weekend in clubul Pulse din Orlando, Florida, se asteptau la o noapte de distractie si dans. In schimb, au fost victimele celui mai grav atac armat din istoria Statelor Unite, soldat cu 50 de morti si 53 de raniti.

Supravietuitorii povestesc prin ce au trecut in acele ore de cosmar, cand un barbat inarmat a inceput sa traga la nimereala in oameni, iar apoi s-a baricadat in club cu mai multi ostatici, fiind, in cele din urma, poate prea tarziu, ucis de politisti.

Cu doar cateva zile inainte, comunitatea gay din Orlando sarbatorise Ziua Homosexualilor, iar pentru marea petrecere au ales clubul Pulse. Toata lumea dansa si se simtea bine, pana la un moment dat, cand s-a auzit primul foc de arma, scrie AFP, citata de Indian Express.

Unul dintre cei aflati in club in momentul atacului a spus ca, la inceput, a crezut ca zgomotul gloantelor facea parte din melodie, "pana cand am auzit prea multe impuscaturi".

Atunci a realizat ca sunetele puternice sunt de fapt, focuri de arma, si-a amintit Christopher Hanson. Se intampla in jurul orei locale 2:00.

"Nu l-am vazut pe cel care tragea. Am vazut doar corpuri cazand la pamant, in timp ce eu comandam o bautura de la bar. Am cazut si eu. M-am tarat afara. Oamenii incercau sa evadeze prin spate (...). Cand am ajuns peste strada, erau oameni si sange peste tot", a povestit tanarul pentru CNN.

Un alt barbat care se afla in club cand a inceput masacrul a descris haosul si teroarea, in timp ce oamenii incercau sa-si dea seama ce se intampla. Si Luis Burnbano a crezut, la inceput, ca zgomotele gloantelor sunt facute de DJ, ca efecte speciale.

"Nu-mi amintesc sa fi tipat, nici macar nu-mi amintesc sa fi respirat. Imi amintesc doar ca mi-am tras in jos cel mai bun prieten", a povestit Burbano pentru ABC News.

A fost foarte greu sa se tarasca afara, pentru ca podeaua era plina de tot felul de lichide, "de la bauturi la sange".

Glonate din ce in ce mai aproape

La un moment dat s-au oprit impuscaturile, asa ca el si prietenii sai s-au grabit catre iesirea laterala, insa, intre timp, "zgomotul gloantelor a inceput sa devina mai puternic, sa se auda mai aproape".

Pe drum, a vazut un barbat care nu mai avea jumatate de brat, iar altul mergea cu un glont in picior.

Si Joshua McGill se afla in club in acea noapte cu cativa prieteni, care au reusit sa fuga din ploaia de gloante, pe la iesirea din spate. Atunci a vazut, in parcare, un barbat plin de sange, care se chinuia sa stea in picioare. Era impuscat in ambele maini, asa ca i-a facut pansament din tricoul sau si l-a ajutat sa ajunga pana la o ambulanta.

"Am spus o rugaciune pentru el", a spus McGill, care nu il cunoastea pe acel barbat, insa a tinut legatura cu prietenii lui si s-a interesat de starea sa de sanatate.

SMS disperat mamei

In clubul groazei se afla si Eddie Justice, care s-a ascuns in baie alaturi de mai multi tineri cand a inceput atacul. Terifiat, i-a trimis un SMS mamei sale in care i-a spus ca o iubeste si ca trebuie sa anunte Politia. Femeia l-a intrebat daca este bine, iar el i-a raspuns ca e blocat in baie.

A urmat un alt mesaj: "Suna-i (pe politisti - n.red.), mama! Acum! Sunt in baie. Vine. O sa mor".

Cateva ore au stat zeci de tineri baricadati in club cu atacatorului, identificat in persoana lui Omar Mateen, un cetatean american cu origini afgane, in varsta de 29 de ani, care ar fi avut inclinatii spre islamul radical.

Politistii au intrat in forta pe la ora 5:00, cand l-au si ucis pe autorul atacului, iar tinerii captivi au fost eliberati.

Sursa: ziare.com
     
Tag-uri: atentat, orlando, sua, victime
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii