ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-01-2015, ora 08:27

Mars istoric in Franta. Aproape 3,7 milioane de oameni pe strazi

Articol de Cristian Amariei
Aproximativ 3,7 milioane de oameni au participat, duminica, la un mars al solidaritatii in Franta. Numai in Paris au iesit pe strazi 1,5 milioane de oameni, potrivit organizatorilor evenimentului.

Ministrul de Interne a anuntat ca evenimentul este unul fara precedent in istoria Frantei, astfel ca este imposibil de o comunicat o cifra oficiala a celor care s-au aflat duminica pe strazi. Totusi, ultima estimare vorbeste de circa 3,7 milioane de oameni, un record absolut pentru Franta.
Manifestatia din Paris, organizata in memoria celor 17 victime ale atentatelor teroriste comise saptamana aceasta in Franta, a adunat aproximativ 50 de lideri straini, printre care si presedintele roman Klaus Iohannis.
Au mai fost prezenti presedintele Consiliului European, Donald Tusk, premierul Marii Britanii, David Cameron, cel spaniol, Mariano Rajoy, al Italiei, Matteo Renzi, cel al Turciei, Ahmet Davutoglu, presedintele ucrainean Petro Porosenko, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si cancelarul german, Angela Merkel.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu si liderul palestinian Mahmoud Abbas au participat si ei la mitingul de solidaritate de la Paris.

"Parisul este astazi capitala lumii", a declarat presedintele Frantei, Francois Hollande cu putin timp inainte de a se alatura manifestantilor.

Peste 5.500 de politisti au fost mobilizati pentru a asigura securitatea, inclusiv lunetisti postati pe acoperisurile cladirilor aflate pe traseu.

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii